Bekçi-polisler geliyor

Kaynak : Radikal
Haber Giriş : 31 Mayıs 2007 09:05, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Asayiş olaylarındaki artış nedeniyle vatandaşların dört gözle beklediği mahalle ve çarşı bekçileri yeniden işbaşı yapıyor. Emniyet hizmetleri sınıfına alınan bekçiler 'polis kimliği' de taşıyacak. TBMM Genel Kurulu'nda dün Bazı Kanunlarda Değişiklik Yapılmasına İlişkin Yasa kabul edildi. Düzenlemelerden bazıları şöyle:

Yardımcı hizmetler sınıfında yer alan mahalle ve çarşı bekçileri, emniyet hizmetleri sınıfına alındı. Böylece bekçiler de polisler gibi ek gösterge ve tazminat alacak. Ayrıca bekçiler, toplu taşıma araçlarından ücretsiz yararlanabilecek. Bekçiler, emniyet hizmetleri sınıfına dahil edildikleri için 'polis kimliği taşıma' hakkı da kazanacak.

Devlet memurlarının maaş artışları için 15 Ağustos'ta başlayacak toplu görüşmeler, seçim nedeniyle sadece bu yıl için 1 Eylül'e alındı.

Sosyal güvenlik prim borcunu yapılandırmayan veya yapılandırma anlaşmalarını bozanların, devlet yardım ve teşviklerinden yararlandırılmamasını öngören düzenlemenin yürürlüğe giriş tarihi 1 Ocak 2008'e kadar uzatıldı. Bu süre içinde prim borcunu yeniden yapılandıran işverenler, teşvik yardımdan yararlanabilecek. Borcunu yapılandırmayan veya yapılandırma anlaşmalarını bozanlar ise teşvik ve yardım alamayacak.

Kamu kuruluşlarının takas yoluyla birbirlerine devredecekleri arsaların değeri, rayiç değer üzerinden değil Harçlar Kanunu'na göre tespit edilecek. Böylece başta İstanbul Okmeydanı ve Alibeyköy gibi yerlerde belediyeyle Milli Emlak arasında yaşanan fiyatlandırma anlaşmazlığı da sona erecek.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber