FETÖ'cü polise öfkelendi, istifa etti şimdi de mesleğe dönemiyor

2012 yılında, FETÖ'cü polis amirine musluk suyu verdiği için hakarete uğrayan bu nedenle istifa eden polis memuru, 3201 sayılı Kanunun 59. maddesinde yer alan hüküm gereğince mesleğe dönemiyor.

Kaynak : Memurlar.Net - Özel
Haber Giriş : 17 Ağustos 2018 11:32, Son Güncelleme : 17 Ağustos 2018 09:54
FETÖ'cü polise öfkelendi, istifa etti şimdi de mesleğe dönemiyor

Emniyetteki FETÖ terör yapılanmasının gruba dahil olmadığı ve kendi isteklerine uymadığı için mobbing uyguladığı Yüksek Lisans mezunu Polis Memuru, 2012 yılında amirine musluk suyu getirmesi bahanesiyle hakarete uğrayarak arkadaşları huzurunda rencide edildi.

Polis memuru bu durumu sosyal medyada arkadaşlarıyla paylaşınca bu defa da FETÖ'ye mensup dönemin rütbeli emniyet mensupları tarafından hakkında soruşturmalar açıldı.

Tüm bu baskılar altında polis memuru M.B. 2012 yılında istifa etti.

İstifa sonrasında önce 12 ay askerlik yaptı. Ardından ise Emniyet Genel Müdürlüğü tarafından istifa etmesi nedeniyle 8 bin 500 TL tazminata muhatap olan Babacan, son olarak nişanlısından ayrılmıştı.

Günümüzde kendisini mağdur edenlerin terör örgütü FETÖ üyesi olduklarını ve görevlerinden ihraç edildiklerini KHK ile öğrenen başarılı eski polis memuru M.B. Emniyet Genel Müdürlüğüne dilekçe yazarak ve bahse konu belgeleri de ekleyerek görevine tekrardan kabulünü istedi.

Emniyet, eski personelinin FETÖ yüzünden mağdur edildiği gerçeğine rağmen 657 sayılı kanundaki 92. maddesi ile 3201 sayılı kanunun 59. maddesini gerekçe göstererek takdir hakkını kullandığını ve eski personelini terör örgütü yüzünden mağdur olduğu gerçeğine rağmen almak istemediğini belirtti.

Bu durum üzerine idare mahkemesine başvuran mağdur polis M.B.'nin Danıştay'daki idari davası sürmektedir.

3201 sayılı Kanunun 59. maddesi şu şekildedir:

"Madde 59 - Her ne suretle olursa olsun istifa eden polis ve komiserlerden istifasının kabulü tarihinden itibaren üç sene içinde mesleğe dönmiyenler bir daha mesleğe alınmazlar. Üç sene zarfında tekrar polis veya komiserlik sınıflarına avdet edenler yine istifa ederlerse tekrar meslekte istihdamları caiz olamaz."

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber