Ata Özer'in açıklamasını birileri böyle yorumladı: Okulda mescide yeşil ışık

Kaynak : Hürriyet
Haber Giriş : 01 Haziran 2007 07:18, Son Güncelleme : 15 Ağustos 2021 18:59

İstanbul Milli Eğitim Müdürü Özer, Bağcılar Lisesi'nde mescit kurularak öğrencilere namaz kıldırıldığı iddiaları için, "Yanlış bir uygulama değil. Bu ülkede din ve vicdan özgürlüğü var" dedi. Lisenin müdürü, müdür yardımcısı ve öğretmenler için soruşturma açıldı.

İSTANBUL Bağcılar Lisesi'nde, "gizli mescit" kurularak öğrencilere namaz kıldırıldığı iddialarıyla ilgili, Bağcılar Cumhuriyet Savcılığı, lise müdürü, müdür yardımcısı ve sorumlu öğretmenler hakkında soruşturma başlattı. İstanbul Milli Eğitim Müdürü Ata Özer ise "Yanlış bir uygulama değil. Bu ülkede din ve vicdan özgürlüğü var" diyerek uygulamayı savundu.

Özer, olayla ilgili yaptığı açıklamada şunları söyledi:

"Bir odaya toplu olarak gitmişler. Basında yer alan görüntüler de var. Bunu ben de seyrettim. Bu ülkede din ve vicdan özgürlüğü var. İbadet yapacak olan kişi ibadetini yapar, ama ibadet yapılan yer temiz olmalıdır. Yanlış bir uygulama değil, ama artık o araştırma neticesinde ortaya çıkar. İddia edilen hususların doğru olup olmadığını müfettişler kanalıyla incelemeye aldık."

Basında yer alan haberleri ihbar kabul eden Bağcılar Basın Savcısı Ali Çakır ise sorumlu kişiler hakkında 430 sayılı Tevhidi Tedrisat, 677 sayılı Tekke ve Zaviyeler Kanunu'na muhalefet ve TCK'nın 257/1 maddesinde yer alan Memuriyet Görevini Kötüye Kullanmak suçlarından soruşturma açıldığını belirtti. Tevhidi Tedrisat Kanunu, Milli Eğitim Bakanlığı eğitim müfredatı dışında herhangi bir özel dini eğitim yapılamayacağını öngörüyor. Tekke ve Zayiyeler ile ilgili kanun ise tekke ve tarikat adı altında dini örgütlenmeyi yasaklıyor.

BİRÇOK OKULDA VAR

Eğitim-Sen Genel Başkanı Alaattin Dinçer de olayın ilk olmadığını, Türkiye genelinde pek çok okulda mescit bulunduğunu iddia etti. CHP Denizli Milletvekili Mustafa Gazalcı da konuyla ilgili, TBMM Başkanlığı'na Milli Eğitim Bakanı Hüseyin Çelik'in cevaplaması isteğiyle bir soru önergesi sundu.

Akşam 'ne anlama geliyor' açıklaması

İSTANBUL İl Milli Eğitim Müdürü Ata Özer imzasıyla, Milli Eğitim Müdürlüğü Basın ve Halkla İlişkiler Bölümü'nden akşam saatlerinde yapılan açıklamada ise şöyle denildi: "...Ata Özer Anadolu Ajansı'na yaptığı açıklamasında, 'bu ülkede din ve vicdan özgürlüğü var, ibadet yapacak olan kişi temiz olan her yerde ibadetini yapar ama bu okul olmamalı' anlamında kullanmıştır."

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber