DYP-ANAVATAN birleşmesinde pürüz

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 01 Haziran 2007 20:37, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Anavatan Partisi (ANAVATAN) Genel Başkanı Erkan Mumcu, Demokrat Parti (DP) çatısı altında birleşme kararı aldıkları DYP'nin kamuoyuna duyurulan deklarasyondaki ilkelere uygun hareket etmediğini söyledi.

Partisinin yarın yapılacak 9. Olağan Büyük Kongresi öncesinde NTV'de soruları yanıtlayan Mumcu, "Siz kapatma kararı vereceksiniz. Hukuken bu kapatma ve katılma kararını kabul etmesi gereken kongre ilanı yok ortada. Partiler Kanunu hükümleri var. Siz tüzel kişiliğinize son vereceksiniz. Bu bizim protokolde ifade ettiğimiz anlamda birleşme anlamını taşımayacak. İltihak gibi dahi olmayacak. Siz kapatmış olacaksınız" dedi.

Bu sürecin (kapatın gelin) havasına dönüşmesinin ANAVATAN genel kurulunu da, kamuoyununu da, buna inanmış insanları da rencide edeceğini söyleyen Mumcu, "Buna özen gösterilmesi gereğini ben muhataplarıma hatırlatıyorum" dedi.

Mumcu, teşkilatların bütünleşmesi, parti kurullarının bütünleşmesi sürecinin nasıl işleyeceğinin, DP Genel İdare Kurulu'nda (GİK) eşit temsile ilişkin sürecin ne zaman ve nasıl gerçekleştireceğinin açıklanması gerektiğini söyledi.

şu ana kadar ihmal edilmiş yükümlülüklerin önlerindeki zaman diliminde nasıl yerine getirilebileceği şeklinde net bir tablo oluşması durumunda yollarında yürüyeceklerini söyleyen Mumcu, "Olmazsa da yapılacak bir şey yok. Herkes birbirine başarılar diler" dedi.

Siyaset yapmanın kendisinin vatandaşlık sorumluluğuyla yaptığı bir iş olduğunu ifade eden Mumcu, "Ama Allah'ın emri de değildir. Olmayınca dinden de çıkmaz insan. Bu işten siyasi ikbal beklediğimizi filan zanneden varsa şimdiden hesabını ona göre yapsın. Biz hayatımızda bugüne kadar bir çok ikbali ayağımızla tepmiş insanlarız. Bir tanesini daha teperiz hiç bir şey olmaz. Ben kimseyi iktidara getirmek için, iktidar ortağı yapmak için, iktidarla pazarlık edebilir bir konuma getirmek için siyaset yapmam" dedi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber