Anadolu Folklor Vakfı Dünya birincisi oldu

Polonya'da düzenlenen yarışmada, Türkiye'yi temsil eden folklor grubu Dünya birinciliği elde etti

Kaynak : Memurlar.Net
Haber Giriş : 29 Ağustos 2018 10:16, Son Güncelleme : 29 Ağustos 2018 12:09
Anadolu Folklor Vakfı Dünya birincisi oldu

Polonya'da düzenlenen yarışmada, Türkiye'yi temsil eden folklor grubu Dünya birinciliği elde etti.

37 yıl önce Ankara'da kurulan Anadolu Folklor Vakfı bugüne değin 4 kıta ve 39 ülkede 146 kez Türkiye'yi temsil etti. Bu faaliyetlerin içerisinde uluslararası yarışmalarda 9 dünya birinciliği elde etti.

Bu kez de 16-26 Ağustos 2018 tarihleri arasında Polonya'nın Zakopane kentinde her kıtadan ülkelerin katılımıyla gerçekleşen ve bu yıl 50. si düzenlenen uluslararası yarışmada 10 gün süren performansları sonucunda uluslararası jürinin puanları ile dünya birinciliğini elde ederek Altın Balta ödülünü kazanmıştır.

Anadolu Folklor Vakfı bu yarışmada Bursa Kılıç-Kalkan, Denizli Zeybek, Tokat Halayları, Burdur Teke Oyunları, Edirne Karşılamaları ve Kırşehir Yöresi halk danslarımızı bir konsept dahilinde sundu.

Yine aynı yarışmanın müzik dalında ise sipsi halk çalgımız ile (Akdeniz Üniversitesi Konservatuarı Öğretim Görevlisi Ali Bedel'in sunumu ve icrasıyla) yine dünya birinciliğini elde etti

Bu birinciliklerin üzerine organizasyon komitesi Türk Milli Günü ilan etti. Bu milli günde Türk mutfağından Kayseri mantısı, yaprak sarması, etli bulgur pilavı ve baklava binlerce izleyiciye ve yetkililere sunuldu.

Bu yarışmada 16 kadın ve 16 erkek olmak üzere toplam 32 dansçı, 7 müzisyen ve iki yönetici görev aldı.

Kafile 28 Ağustos 2018 Salı günü yurda döndü.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber