Hacettepe Üniversitesi genç akademisyenler yetiştirecek

Haber Giriş : 03 Haziran 2007 21:45, Son Güncelleme : 15 Ağustos 2021 18:59

Üniversitesi İletişim Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Asker Kartarı, ?Öğretim Üyesi Yetiştirme Programı? kapsamında 8 üniversite ile anlaşma imzaladıklarını söyledi. Kartarı, ÖYP'ye katılanların anlaşmalı üniversitelerden birinin kadrolu elemanı olacaklarını bildirdi.

ANKARA(ANKA)- Hacettepe İletişim Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Asker Kartarı, ?Öğretim Üyesi Yetiştirme Programı?na katılan öğrencilerin anlaşmalı üniversitelerden birinin kadrolu elemanı olacaklarını bildirdi.

Prof.Dr. Asker Kartarı ANKA'ya yaptığı açıklamada, diğer iletişim fakültelerinden farklı olarak Hacettepe İletişim Fakültesi'nde henüz lisans programı bulunmadığını bildirdi.

Bütün lisans mezunlarına açık bir program hazırlandığını kaydeden Kartarı, ?Hacettepe İletişim'de yüksek lisans yapmak için iletişim mezunu olmak gerekmiyor. Hatta diğer branşlardan mezun kişilerin gelmesi bizi sevindirir. Çünkü başka alanlardan mezun olanlar bize farklı bakış açıları kazandırıyor. İletişim hızlı ilerleyen bir disiplin. Burada önde olmanın yolu, başkalarının görmediğini görüp, farklı yaklaşımlarla sorunlara çözümler önermek, iletişimin daha etkin hale gelmesini sağlamaktan geçer. Başka alandan mezun olan başarılı öğrencilere bir yıllık bilimsel hazırlık eğitimi vererek iletişim yüksek lisansı için gerekli alt yapıyı oluşturuyoruz? dedi.

Hacettepe İletişim Bilimleri Yüksek Lisans Programı'na 10 öğrenci alınacağını dile getiren Kartarı, ?Biz küçük bir fakülteyiz. Nitelikleri yüksek 10 kişi alacağız. Bu öğrencileri Hacettepe Üniversitesi'nin sosyal bilimler alanındaki en yetkin hocaları ve diğer iletişim fakültelerinden arkadaşlarımın katkılarıyla en iyi şekilde yetiştireceğiz. Öğrencilerimiz yüksek lisans ve doktora eğitimlerinin en az birer dönemini anlaşmalı olduğumuz Avrupa üniversitelerinde tamamlayacaklar. Gelecek öğrencilerimiz için daha şimdiden 11 Avrupa üniversitesi ile değişim anlaşması yaptık? dedi.

HACETTEPE İLETİŞİM MEZUNU EN AZ 2 DİL BİLECEK

Kartarı, Hacettepe İletişim Fakültesi'ne girmek için en az iki yabancı dili iyi derecede bilmek gerektiğini söylerken, fakülteye giren kişinin akademik olarak başarılı olması durumunda ikinci dili öğrenmesi için bir yıl imkân sağlanacağına işaret etti. Kartarı bu öğrencilere Hacettepe Üniversitesi Yabancı Diller Yüksekokulu'nda dil eğitimi alma fırsatı verileceğini belirtti.

MEZUNLAR İŞSİZ KALMAYACAK

Kartarı şöyle davam etti:

?Öğretim Üyesi Yetiştirme Projesini hayata geçiriyoruz. Bu proje çerçevesinde İstanbul, Çukurova, Erciyes, Fırat, Karadeniz Teknik, Selçuk, Cumhuriyet ve Atatürk Üniversitelerinin iletişim fakülteleri ile anlaşma imzaladık. Bu üniversiteler bize araştırma görevlisi kadrosu tahsis edecek. Giriş koşullarını yerine getirenler arasından ileride bu fakültelerde öğretim üyesi olarak hizmet vermek isteyen adayları belirleyeceğiz. İlgili fakültenin hocaları ile orada çalışmak isteyen adayları bir araya getirip onayları alındıktan sonra artık öğretim üyesi adaylarımız ?bir kadrom olsun' diye değil, ?ileride iyi bir öğretim üyesi olayım' diye uğraşacak. Doktorasını bitiren kişi çalışacağı üniversitede uygulamak üzere bir proje hazırlayacak. Projeleri biz finanse edeceğiz. Yani partner olduğumuz üniversiteye bilgi ve kaynaklarımızı da aktarmış olacağız. Öte yandan kuvvetli olan üniversitelerden yardım alacağız, zayıf olana yardım edeceğiz. Burayı doktor olarak bitiren bir öğrenci en az iki yabancı dil biliyor, en az bir yabancı ülkede eğitim almış, Türkiye'yi ve dünyayı iyi tanıyan, teori yanında uygulama alanına da hâkim insanlar olacak.?

Hacettepe Üniversitesi İletişim Fakültesi Yüksek Lisans ve ÖYP başvuruları 11-22 Haziran günleri arasında gerçekleşecek.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber