FETÖ'cü Gölge NASA tarafından kovuldu

Trump'ın, Brunson ile Türkiye'ye karşı baskı unsuru olarak kullandığı FETÖ'cü Gölge, NASA tarafından kovuldu. Planları altüst olan FETÖ ise Gölge'nin eşine propaganda yaptırmaya başladı

Kaynak : Akşam
Haber Giriş : 01 Eylül 2018 09:40, Son Güncelleme : 01 Eylül 2018 13:44
FETÖ'cü Gölge NASA tarafından kovuldu

ABD Kongresi, papaz Brunson'un serbest bırakılmaması nedeniyle NASA çalışanı FETÖ'cü Serkan Gölge üzerinden Türkiye karşıtı kampanya başlattı. Amerikan Kongresi Beyaz Saray'a baskı yaptı. Ancak NASA Gölge hakkında terör örgütü üyeliği başta olmak üzere ciddi suçlamalar bulunduğunu belirterek görevine son verme kararı aldı.

Propagandayı eşi yürütüyor

Bu gelişme üzerine FETÖ, Gölge'nin eşi Kübra Gölge'yi devreye soktu. Gölge, FETÖ yandaşı yayın kuruluşlarına verdiği röportajlarda eşinin NASA tarafından kovulduğunu söyledi. Soruları cezaevinden yanıtlayan Serkan Gölge hukuk dışı şekilde cezaevinde tutulduğu yalanlarını Avrupa kamuoyuna duyurabilmek için ardı ardına sıralarken Türkiye'de rehin olarak tutulduğu iftirasını da gündeme getirdi.

7 yıl hapse çarptırıldı

Hatay'da 15 Temmuz darbe girişimi sonrası yakalanan Gölge'nin 4 Ocak 2014 tarihinde ve sonrasında aktif olarak Bank Asya hesabını kullandığı belirlenmişti. FETÖ üyeliği suçundan Gölge'ye Hatay 2. Ağır Ceza Mahkemesi'nde görülen davada "FETÖ/PDY silahlı terör örgütüne üye olma" suçlamasıyla 7 yıl 6 ay hapis cezası verildi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber