04/06/2007 nin Önemli Gündem Başlıkları

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 04 Haziran 2007 09:20, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

1- Siyasi partiler, 22 Temmuz Pazar günü yapılacak milletvekili genel seçimi için aday listelerini Yüksek Seçim Kurulu'na bugün saat 17.00'ye kadar bildirecekler.

2- Türkiye-AB Troykası Dışişleri Bakanları Toplantısı, Dışişleri Bakanı ve Başbakan Yardımcısı Abdullah Gül'ün ev sahipliğinde Ankara'da yapılacak.

3- Devlet Bakanı ve Başbakan Yardımcısı Abdüllatif Şener, Küba Atom Araştırmaları Merkezi Başkanı, Küba lideri Fidel Castro'nun oğlu Fidel Castro Diaz-Balart'ı GAP Bölge Kalkınma İdaresi Başkanlığı binasındaki makamında kabul edecek.

4- Devlet Bakanı ve Başmüzakareci Ali Babacan ile AB Komisyonu'nun Genişlemeden Sorumlu Üyesi Olli Rehn, Ankara'da halka yönelik AB Bilgi Merkezi'nin resmi açılışını gerçekleştirecekler.

5- Milli Eğitim Bakanlığı İlköğretim Genel Müdürlüğü'nce düzenlenen, iki gün sürecek "İlköğretim Çalıştayı" Ankara'da başlıyor.

6- Fiyat artışları...

- Türkiye İstatistik Kurumu, TÜFE ve ÜFE bazında 2007 yılı Mayıs ayı itibariyle aylık ve yıllık enflasyon verilerini açıklayacak.

7- Kara Kuvvetleri Komutanı Orgeneral İlker Başbuğ, Pekin'de, Çin Halk Cumhuriyeti Savunma Bakanı Cao Gangchuan ile görüşecek.

8- Ünlü piyanist ve besteci Fazıl Say'ın, Fenerbahçe

Kulübü'nün 100. yılı etkinlikleri kapsamında bestelediği "Fenerbahçe Senfonisi", Ankara'da ilk kez Bilkent Odeon'da sanatseverlerle buluşacak.

9- "Telekomünikasyon ve Bilişimde Ulusal Üretim ve Ar-Ge Dinamikleri" konulu toplantı, İstanbul'da gerçekleştirilecek.

10- Türk Sanayicileri ve İşadamları Derneği (TÜSİAD), "Sanayide AB Çevre Mevzuatına Uyum" başlıklı raporunu İstanbul'da tanıtacak.

11- Akdeniz Üniversitesi Tıp Fakültesi Organ Nakli Merkezi Müdürü Prof. Dr. Alper Demirbaş, Ulusal Organ Bekleme Listesi ile ilgili basın toplantısı düzenliyor.

12- Toplantı...Ziyaret...Tanıtım...

- Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği Başkanı Rifat Hisarcıklıoğlu, TEPAV'ın, Merkezi İtalya'daki Uluslararası İlişkiler Enstitüsü ile birlikte başlattığı "Avrupa Networkü" adlı proje çerçevesinde, Ankara'da düzenlenen toplantıda konuşacak.

13- Yatırımlarda aslan payı Ankara ve İstanbul'un...

- Bu yıl il bazında yapılacak kamu yatırımlarının büyüklüğü 12,6 milyar YTL'yi bulurken, bunun 3'te 1'ini İstanbul, Ankara ve İzmir alacak.

- Buna göre, yıl sonuna dek İstanbul'a 2,9 milyar, Ankara'ya 1 milyar ve İzmir'e de 429 milyon YTL yatırım yapılacak.

14- İhracatta KDV iadelerine gözaltı...

- Gelirler kontrolörlerinin 2006 yılı incelemelerinde, her 100 YTL'lik KDV iadesinin 55,2 YTL'sinde usulsüzlük ve hatalı işlem belirlendi.

15- (A) Milli Futbol Takımı, yarın Brezilya ile Almanya'nın Dortmund kentinde yapacağı özel maçın hazırlıklarını, maçın oynanacağı Signal Iduna Park Stadı'ndaki son antrenmanla tamamlıyor. (Saat: 20.00)

- Futbol Federasyonu ile (A) Milli Takım ana sponsorlarından Turkcell tarafından "Milli Takımlar Turkcell Tesisleri" projesinin tanıtımı, Dortmund'da yapılacak.

- Milli Takımlar Teknik Direktörü Fatih Terim, törenin ardından basın toplantısı düzenleyecek.

16- Teniste sezonun 2. "Grand Slam" mücadelesi olan 106. Fransa (Roland Garros) Açık Tenis Turnuvası'na, başkent Paris'te, tek erkekler 4. tur maçlarıyla devam ediliyor.

17- Türkiye-Brezilya milli maçı öncesi...

- (A) Milli Futbol Takımı, yarın özel maçta karşılaşacağı Brezilya ile daha önce yaptığı 4 maçtan 1'inde berabere kaldı, 3'ünü yitirdi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber