Yağmurlu hafta başlıyor

Kaynak : İhlas Haber Ajansı
Haber Giriş : 04 Haziran 2007 09:48, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Yağmurlu hafta başlıyor

Yurt genelinde mevsim normallerinin biraz üzerinde syredecek olan hava sıcaklığı yarından itibaren yerini yağışlı havaya bırakıyor. Meteoroloji iç bölgelere sel uyarısı yaptı.

Bugün yurt genelinde mevsim normallerinin biraz üzerinde syredecek olan hava sıcaklığı yarından itibaren yerini yağışlı havaya bırakıyor. Meteoroloji iç bölgelere sel uyarısı yaptı.

Yarından itibaren Marmara'dan başlayacak olan yağışlı hava Çarşamba günü iç bölgelere doğru kayacak.

Meteoroloji sağanak yağış ve sel uyarısı yaptı.

Yurtta hava tahmini

Doğu Anadolu'nun doğusu ile öğleden sonra Kuzey Ege'nin iç kesimleri, Marmara'nın güneydoğusu, İç Anadolu'nun kuzeybatı kesimleri ile Bolu çevrelerinde kısa süreli sağanak ve gök gürültülü sağanak yağış geçişleri bekleniyor.

Devlet Meteoroloji İşleri Genel Müdürlüğü'nden alınan tahminlere göre, hava sıcaklığı, mevsim normalleri üzerinde seyretmeye devam edecek. Rüzgar, yurdun kuzeybatı kesimlerinde kuzey ve kuzeydoğu, iç ve doğu bölgelerde kuzey ve kuzeybatı, zamanla Akdeniz kıyı kesimleri ve Güney Ege kıyılarında güneybatı yönlerden hafif, ara sıra orta kuvvette, kuzeybatı kesimler ile yağış alan yerlerde yağış anında kuvvetlice esecek. Bazı illerin beklenen hava durumuyla günün en yüksek sıcaklıkları ise şu şekilde tahmin ediliyor:

Ankara: Az bulutlu ve açık, zamanla parçalı bulutlu, öğleden sonra batı ilçeleri kısa süreli sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı 31

İstanbul: Az bulutlu ve açık, zamanla parçalı bulutlu 29

İzmir: Az bulutlu ve açık 33

Adana: Parçalı ve az bulutlu 31

Antalya: Az bulutlu ve açık 30

Samsun: Az bulutlu ve açık 25

Trabzon: Parçalı bulutlu 24

Erzurum: Az bulutlu, zamanla parçalı ve çok bulutlu, öğle saatlerinden itibaren sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı 21

Diyarbakır: Az bulutlu ve açık, zamanla parçalı bulutlu 33

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber