Siyasi Partilerin Aday Listeleri

22 Temmuzda yapılacak milletvekili seçimine katılacak siyasi partiler aday listelerini 4 Haziran 2006 tarihi, saat 17:00'de, Yüksek Seçim Kuruluna verdiler. YSK, siyasi partilerin verdikleri aday listelerini hemen incelemeye alacak ve saptayacağı eksiklikleri ilgili siyasi partilere bildirecek... Siyasi partiler, aday listelerindeki eksiklikleri, 8 Haziran Cuma gününe kadar tamamlayacak.
Siyasi partilerin YSK'ya verdikleri aday listeleri için başlığa tıklayınız.

Kaynak : Memurlar.Net
Haber Giriş : 04 Haziran 2007 21:22, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
1- Ak Parti
2- Cumhuriyet Halk Partisi
3- Demokrat Parti
4- Milliyetçi Hareket Partisi
5- Genç Parti
6- Anavatan Partisi
7- Saadet Partisi
8- Büyük Birlik Partisi
9- Demokratik Toplum Partisi
10- Bağımsız adaylar
11- İşçi Partisi
12- Halkın Yükselişi Partisi

Milletvekili geçici aday listeleri, 10 Haziran Pazar günü radyo, televizyon ve Resmi Gazete'de yayımlanacak. Aynı gün geçici adaylar, ilgili il seçim kurulu ve YSK'ca doğrudan incelemeye alınacak. Bu adaylara karşı yapılacak itirazlar da incelenecek.

YSK, istifa, itiraz veya inceleme üzerine adaylıktan çıkarılanlar nedeniyle ortaya çıkan aday eksilmelerinin tamamlanmasını 15 Haziran Cuma günü siyasi partilere bildirecek.

Milletvekili aday listelerindeki eksiklikler, ilgili siyasi partilerce tamamlanarak 17 Haziran Pazar gününe kadar YSK'ya bildirilecek.

YSK, milletvekili kesin aday listelerini 20 Haziran Çarşamba günü radyo, televizyon, Resmi Gazete ve illerde ilan edecek.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber