İstanbul'da büyük FETÖ operasyonu: 71'i asker 89 gözaltı

İstanbul'da yürütülen FETÖ soruşturması kapsamında 71'i asker 89 kişi hakkında gözaltı kararı verildi. 89 kişiden 18'inin FETÖ imamı olduğu belirtildi. Hakkında gözaltı kararı çıkarılan TSK'dan ihraç edilmiş bir albay ise havalimanından yurt dışına çıkış yapmak üzereyken son anda yakalandı

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 10 Eylül 2018 08:50, Son Güncelleme : 10 Eylül 2018 08:57
İstanbul'da büyük FETÖ operasyonu: 71'i asker 89 gözaltı

İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığınca, FETÖ'nün sözde TSK yapılanmasına yönelik soruşturma kapsamında, 89 şüpheli hakkında gözaltı kararı verildi.

FETÖ'nün imamlarına operasyon

Ankesörlü telefonlar üzerinden FETÖ imamları ile irtibat kuran askerlere yönelik yürütülen soruşturmada yeni bir gelişme yaşandı. İstanbul Başsavcılığının talimatı üzerine bir kısmı muvazzaf 71 asker ve 18 FETÖ imamı hakkında gözaltı kararı verildi. İstanbul Terörle Mücadele Şube müdürlüğü ekipleri bu sabah adreslere baskın düzenledi. Şüphelilerin bir bölümü gözaltına alınırken operasyonun devam ettiği belirtildi.

İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı'nın talimatı ile başlatılan operasyonlarda 48 asker ile 8 mahrem imam gözaltına alındı.

Havalimanında son anda yakalandı

Hakkında gözaltı kararı alınan TSK'dan ihraç edilmiş bir Albay ise Sabiha Gökçen havalimanından yurt dışına çıkış yapmak üzereyken son anda yakalandı.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber