Bahçeli kavga çıkmasın diye adayları gizledi

Kaynak : Star Gazetesi
Haber Giriş : 05 Haziran 2007 07:36, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, MHP'nin YSK'ya sunduğu listeyi dün kamuoyuna açıklamadı. MHP'nin listelerin açıklanmasıyla birlikte teşkilatlarda ortaya çıkacak sıkıntı ve kavga ile YSK'ya bildirilen birinci sıra isimlerde değişiklik yapacağı ve boş bırakılan yerler nedeniyle listeyi açıklamadığı öğrenildi.

TÜRKEŞ, LİSTE BAŞI

BAHÇELİ, Alparslan Türkeş'in oğlu Tuğrul Türkeş ve ABD ile yapılan 1 Mart tezkeresi ve Kıbrıs Annan Planı müzakerelerinin kilit ismi Büyükelçi Deniz Bölükbaşı'nı Ankara'dan aday gösterdi. Türkeş, Ankara 1. bölge 1. sıradan aday gösterildi. DYP kökenli eski Devlet Bakanı Bekir Aksoy, Türkeş'in ardından ikinci sırada yer aldı. Ankara 2. bölgede, ilk sırada emekli Büyükelçi Bölükbaşı, ikinci sırada ise DYP Kökenli MHP Genel Sekreteri Cihan Paçacı aday gösterildi.

MELEN SÜRPRİZİ

BAHÇELİ, emekli Büyükelçi Gündüz Aktan'ı İstanbul birinci bölge birinci sıraya koyarken, parti vitrininde kadın aday olarak yer alan eski İçişleri Bakanı Meral Akşener'i de üçüncü bölge birinci sıraya yerleştirdi. İstanbul ikinci bölge aday gösterilen eski başbakanlardan Ferit Melen'in oğlu Mithat Melen'in birinci sırada yer alması sürpriz olarak karşılandı. İzmir 1. bölgeden MHP Genel Başkan Yardımcısı Oktay Vural aday gösterilirken, 2. bölgeden Eski Sanayi Bakanı Kenan Tanrıkulu ilk sırada yer aldı. Ankara'dan aday gösterilmesi beklenen Eski Başbakanlık Müsteşarı Füsun Koroğlu da İzmir'e kaydırıldı.

Bahçeli ile bir dönem ters düşen ve partiden ayrılan Mustafa Mit Sivas'tan, 1997 kurultayında MHP Genel Başkanlığı için Bahçeli ile yarışan Muharrem Şemsek de Çorum'dan ilk sırada aday gösterildi.

Bütün partilerin milletvekili aday listelerini açıklamasına rağmen MHP akşam geç saatlere kadar adaylarını saklı tutmayı tercih etti. Buna gerekçe olarak Bahçeli'nin listelerde oynama yapacağı gösterildi. YSK takvime göre listeler 8 Haziran 2007'de kesinleşecek.

TÜRBANA VETO

BAHÇELİ Ankara'dan aday olan MHP Kadın Kolları Genel Başkanı Hediye Akdere'yi ise, başörtüsü tartışmamalarına yol açmamak için son anda listeden çıkardı. Akdere bu durumu ?Kendi tercihim, partimi zor durumda bırakmak istemedim' diye değerlendirdi. Bahçeli ?darbe günlüğü' tartışmalarında adı geçen eski TBMM Başkanı Ömer İzgi'yi de lesteye almadı.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber