Dağlarına 'Bahar' gelmis memleketimin

Kaynak : Takvim
Haber Giriş : 05 Haziran 2007 07:42, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

savaş ay

Bahar Doktor, yerini haritadan bildiği Sarıkamış'a atandı. Sağlık ocağında görev yapan genç kızın meslek aşkı, Savaş Ay'ın objektifine yansıdı....

Rotasını "Tozlu Yollara"a çeviren gazeteci Savaş Ay'ın yolu bu kez Sarıkamış'a düştü. Ay'ı bekleyen hikaye ise Doktor Bahar Kaplan'dı (25). İskenderunlu Bahar, Pamukkale Üniversitesi Tıp Fakültesi'ni bitirdi ve 8 ay önce pratisyen olarak Sarıkamış'a atandı. Aklına bir kez bile "Gitmesem olur mu? sorusu gelmedi. Ailesini bırakıp hiç görmediği bir yere giden Bahar, tüm olumsuzluklara rağmen kendisini mesleğine adadı. Bir tek göz odada kalan genç kız, "Hiçbir şey yapamayacak durumda kalmak beni kahrediyor" dedi.

Ancak bu zorluklar onu hiç yıldırmadı. Ailesinin "Nasıl yaşarsın, tek başına nasıl kalırsın" sözleri, Bahar'ı meslek aşkından vazgeçirmedi. Bölgenin sağlığa muhtaç olduğunu belirten Bahar, "Mesela 'O hastayı niye önce içeri aldın?' gibi tepkilerle karşılaşıyorum. Bunlar bazen üzüyor" dedi. Tıpta Uzmanlık Sınavı'na hazırlanan Bahar, meslektaşlarının önce zor olanı görmesini istedi. Ay'ın son sorusu aşka dairdi ve genç kız yüzüne kondurduğu o mütevazı gülümseme ile "Beni kim alır ki" yanıtını verdi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber