Dink cinayeti sanığı avukatı itirafçı olunca tahliye edildi

Hrant Dink cinayeti davasının sanığı Erhan Tuncel'in avukatı Erdoğan Soruklu'nun, FETÖ kapsamında "silahlı terör örgütüne üye olmak'' suçundan tutuklu yargılandığı davada, etkin pişmanlık hükümlerinden yararlanarak ifade verdiği öğrenildi

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 12 Eylül 2018 11:30, Son Güncelleme : 12 Eylül 2018 11:53
Dink cinayeti sanığı avukatı itirafçı olunca tahliye edildi

Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) avukatlık yapılanmasına ilişkin soruşturmada tutuklanan, Hrant Dink cinayeti davasının sanığı Erhan Tuncel'in avukatı Erdoğan Soruklu, "silahlı terör örgütüne üye olmak'' suçundan tutuklu yargılandığı davada, etkin pişmanlık hükümlerinden yararlanma ihtimali ve tutuklu kaldığı süre dikkate alınarak tahliye edildi.

İstanbul 35. Ağır Ceza Mahkemesi'ndeki duruşmaya, tutuklu sanık Erdoğan Soruklu'nun ve avukatının katıldığı öğrenildi.

Duruşmada, sanık Soruklu'nun etkin pişmanlık hükümlerinden yararlanarak ifade verdiği ve tahliyesini talep ettiği belirtildi.

Mahkeme heyeti, sanık Soruklu'nun etkin pişmanlık hükümlerinden yararlanma ihtimali ve tutuklu kaldığı süreyi dikkate alarak, adli kontrol şartıyla tahliyesine karar verdi.

Heyet, adli kontrol hükümleri kapsamında, sanık hakkında yurt dışına çıkış yasağı konulmasına hükmetti.

Duruşma, eksikliklerin giderilmesi amacıyla ertelendi.

- İddianameden

İstanbul Cumhuriyet Başsavcıvekili Hasan Yılmaz tarafından hazırlanan iddianamede, Hrant Dink cinayeti davasının sanığı Erhan Tuncel'in avukatı Erdoğan Soruklu'nun OHAL kapsamında kapatılan İhracatcı ve Sanayıcı İsadamları Dernegı'nin asıl uyesi olduğu, kızı Tugce Soruklu'nun OHAL kapsamında cıkarılan KHK ıle kapatılan ozel Dr. Zeynel Abıdın Erdem Anadolu Lısesı'nde 2015/2016 egıtım yılında kaydının bulundugu kaydediliyor.

İddianamede, sanığın FETÖ/PDY teror orgutu ıle iltısaklı olan sahıslarla ve ByLock kullanan şüphelilerle yoğun irtibatının bulundugu ve 7 Haziran 2015'teki seçimlerde orgute müzahir Cıhan Haber Ajansı'na secım sonuclarıyla ilgili bilgi aktardığı ifade edilerek, Soruklu'nun FETO'ye ait kanalların Digiturk'ten cıkarılmasından sonra 8 Ekim 2015'te uyeligini iptal ettirdigi, Bank Asya'daki hesabında 2014'te ciddi oranda meblağ artışı olduğu anlatılıyor.

İddianamede, Muhabere Elektronik Sube Mudurlugu'ne 25 Şubat 2017 tarihinde gelen Soruklu'ya ilişkin "Esenler Tekstilkent'te Erdogan Soruklu Avukatlık Burosunun Sahibi Avukat Erdogan Soruklu'nun FETO/PDY Teror Orgutu icinde hareket ettigi, ofisinde cemaatcilerle toplandığı, cemaatci avukatları ise aldıgı ve 15 Temmuz'dan sonra da hala cemaatcilerin avukatlıgını üstlendiği, yanında çalısan avukatlardan Onur Celiktas isimli şahsın cemaatte ev abiligi yaptıgı, örgutun illegal islerini yürüttüğü, Onur ve esinin cemaat evliligi yaptıkları, esinin de cemaat ablası olduğu, Onur isimli şahsın da cemaatcilerin avukatlıgını hala devam ettirdiği'' şeklindeki ihbara yer veriliyor.

İfadesinde, Onur Celiktaş'ın yanında çalışan bir avukat olduğunu, kendisini pek tanımadığını öne sürerek, hakkındaki suçlamaları kabul etmeyen Soruklu'nun ''silahlı terör örgütüne üye olmak'' suçundan 7,5 yıldan 15 yıla kadar hapisle cezalandırılması isteniyor.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber