İnternet çetesini bilişim polisi çökertti

Kaynak : Zaman
Haber Giriş : 05 Haziran 2007 13:34, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Antalya Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü Bilişim Suçları Büro Amirliği görevlilerin tarafından yürütülen bir çalışma sonucu 19 ilde 55 kişiyi internet üzerinden dolandıran 3 kişilik bir çete çökertildi.

Alınan bilgiye göre şahısların İzmir, Kocaeli, Ordu, Tokat, Eskişehir, Isparta, Konya, Giresun, İstanbul, Ankara, Osmaniye, Aksaray, Muğla, Balıkesir, Samsun, Van, Çankırı, Muş, Antalya olmak üzere toplam 19 ilde, 55 dolandırıcılık yaptıkları bildirildi.

Çeşitli bankalarda bulunan internet hesaplarından toplam 464 bin 400 YTL tutarındaki paranın, örgüt üyeleri tarafından sahte sürücü belgesi ve nüfus cüzdanı ile değişik bankalarda açtırdıkları hesaplara havale ettikleri tespit edildi.

Örgüt üyelerine Bilişim Suçlan Büro Amirliği görevlileri tarafından yapılan çalışmalar neticesinde örgüte üye 3 şahıs, 3 adet sahte sürücü belgesi, 1 adet PC, 1 adet dizüstü bilgisayar, 22 adet manyetik şeritli kart, 2 adet pos cihazı ile birlikte ele geçirildi.

Yakalanan şahıslar, haklarında "Suç İşlemek İçin Örgüt Kurmak, Örgüt Faaliyetleri Çerçevesinde Bilişim Sistemine Girmek Sureti ile Haksız Kazanç Temin Etmek ve Sahtecilik" konularıyla ilgili olarak adli makamlara sevk edildi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber