İmsak
Güneş
Öğle
İkindi
Akşam
Yatsı

Dışişleri Bakanı'ndan FETÖ ile mücadele konusunda Pakistan'a teşekkür

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu: Uzun zamandır müzakere ettiğimiz Serbest Ticaret Anlaşmasının tamamlanması ve imzalanması konusunda çaba sarf edeceğiz. FETÖ ile mücadele konusunda da Pakistan'ın verdiği destek için çok teşekkür ediyoruz

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 14 Eylül 2018 12:38, Son Güncelleme : 14 Eylül 2018 12:40
Dışişleri Bakanı'ndan FETÖ ile mücadele konusunda Pakistan'a teşekkür

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, Türkiye ve Pakistan arasında uzun zamandır müzakere edilen Serbest Ticaret Anlaşmasının tamamlanması ve imzalanması konusunda çaba sarf edeceklerini belirtti.

Resmi ziyaret için Pakistan'da bulunan Çavuşoğlu, Pakistan Dışişleri Bakanı Şah Mahmud Kureyşi ile görüştükten sonra ortak basın toplantısı düzenledi.

Çavuşoğlu, Bakan Kureyşi'yi partisinin seçimlerde gösterdiği başarı ve dışişleri bakanı olarak tekrar görev alması dolayısıyla tebrik etti.

Ülkelerde yapılan seçimlerde hükümetlerin ve yönetimlerin değişebileceğini, bunun tamamen halkların takdiri olduğunu söyleyen Çavuşoğlu, "Kalıcı olan iki ülke arasındaki dostluk ve kardeşliktir. Halklarımızın arasındaki bu bağlar her zaman güçlenerek devam ediyor. Özellikle zorluklar karşısında aramızdaki dayanışma eşsizdir, özeldir." dedi.

Çavuşoğlu, mevkidaşıyla iki ülke arasındaki ilişkileri tüm boyutlarıyla ele aldıklarını belirterek görüşülen konuların Türkiye-Pakistan Yüksek Düzeyli Stratejik İşbirliği Konseyi (YDSK) mekanizmasının kapsamında olduğunu kaydetti. Söz konusu toplantının hazırlıklarının yapılması konusunda irade ortaya koyduklarını belirten Çavuşoğlu, "Pakistan hazır olduğu zaman ortak bakanlar kurulu şeklindeki bu toplantıyı (YDSK) gerçekleştirmek istiyoruz." diye konuştu.

Türkiye ve Pakistan arasındaki ilişkileri her alanda güçlendirmek istediklerinin altını çizen Çavuşoğlu, "Uzun zamandır müzakere ettiğimiz Serbest Ticaret Anlaşmasının tamamlanması ve imzalanması konusunda da çaba sarf edeceğiz." ifadesini kullandı.

- "Pakistan'ın terörle mücadelesine destek olmaya devam edeceğiz"

Çavuşoğlu, iki ülke arasında askeri alandaki iş birliğinin mükemmel düzeyde olduğuna, savunma sanayisinde de ilişkilerin her geçen gün güçlendiğine vurgu yaptı.

İki ülke arasında uluslararası platformlardaki iş birliği ve bölgesel konulardaki dayanışmanın örnek niteliğinde olduğunu söyleyen Çavuşoğlu, "BM, İİT, D-8 ve diğer platformlarda da biz bu dayanışmamızı daha da güçlendireceğiz." dedi.

Çavuşoğlu, Avrupa ve dünya genelinde İslam düşmanlığının artış gösterdiğine dikkati çekerek, son olarak Hollanda'da Hz. Muhammed'e hakaret niteliğinde karikatür yarışması düzenlenmesinin istendiğini hatırlattı. Çavuşoğlu, "Kardeşim Bakan Kureyşi ile bu konuyu görüştük ve birlikte hareket ettik ve bunun iptal edilmesine vesile olduk." şeklinde konuştu.

Görüşmelerde, terörle mücadelede ikili iş birliği konusunun da ele alındığını söyleyen Çavuşoğlu, Türkiye ve Pakistan'ın terörden en fazla muzdarip olan iki ülke olduğunu dile getirdi. Çavuşoğlu, "Biz Pakistan'ın terörle mücadelesine destek olmaya devam edeceğiz. Aynı dayanışma ve iş birliğini kardeş Pakistan'dan da görmekten mutluluk duyuyoruz." ifadesini kullandı.

- FETÖ ile mücadele teşekkürü

Çavuşoğlu, 15 Temmuz darbe girişiminin ardından Pakistan'ın Türkiye'ye verdiği desteği hiçbir zaman unutmayacaklarının altını çizerek, "FETÖ ile mücadele konusunda da Pakistan'ın verdiği destek için çok teşekkür ediyoruz. FETÖ terör örgütü sadece Türkiye için tehdit değil, bulunduğu aktif olduğu her ülke için çok ciddi bir tehdit kaynağıdır. Dolayısıyla ortak mücadelemizi sürdürmek istiyoruz." dedi.

Türkiye'nin, Pakistan'ın Nükleer Tedarikçiler Grubu (NSG) üyeliğine desteğinin tam olduğunu söyleyen Çavuşoğlu, Türkiye'nin bu konudaki kararlılığını sürdüreceğini dile getirdi.

Bakan Çavuşoğlu, Keşmir sorununa ilişkin, "Türkiye, her zaman Keşmir sorunun diyalog ve diplomasi yoluyla barışçıl bir şekilde BM kararları çerçevesinde çözülmesini arzu etmektedir." diye konuştu.

New York'ta yapılacak Keşmir temas grubu toplantısına katılacaklarını söyleyen Çavuşoğlu, Türkiye'nin Keşmir konusundaki görüşlerini tüm dünya ile paylaşacağını dile getirdi.

Çavuşoğlu, "Biz, dayanışmamızı, kardeşliğimizi ve iş birliğimizi Pakistan halkıyla daha da ileri noktalara götürmek için kararlıyız ve bunun için çaba sarf edeceğiz." dedi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber