Yüzüncü Yıl Üniversitesi öğrencilerinin %20'si alkol kullanıyor

Kaynak : İhlas Haber Ajansı
Haber Giriş : 05 Haziran 2007 17:45, Son Güncelleme : 15 Ağustos 2021 18:59

Türk Tabipleri Birliği Van Bölge Odası Başkanı Doç. Dr. Özkan Ünal, Van Yüzüncü Yıl Üniversitesi (YYÜ) öğrencilerinden yüzde 43'ünün sigara ve yüzde 21'inin ise alkol kullandığının tespit edildiğini belirterek, "İlim merkezi olması gereken okullarda mezuniyet günleri adı altında verilen kokteyller, içki partileriyle gençliği zehirlemektedir" dedi.

YYÜ Psikiyatri Anabilim Dalı tarafından üniversite öğrencilerine yönelik sigara ve alkol kullanımıyla ilgili bir çalışma yapıldığını açıklayan Doç. Dr. Özkan Ünal, sonuçların ürkütücü ve kaygı verici olduğunu belirtti. Ergenlik ve genç erişkinlik dönemlerine rastlayan üniversite yıllarının bu maddelere başlamak için önemli bir risk oluşturduğunu anlatan Ünal, alkol ve sigara bağımlılığından hekimlere ve tabip odaları gibi hekim kuruluşlarına da bilimsel gerçekleri halka doğru olarak yansıtabilme adına

büyük görevlerin düştüğünü söyleyerek, "YYÜ öğrencilerinin yüzde 43'ünün sigara ve yüzde 21'i ise alkol kullandığı tespit edilmiştir. Çalışmada öğrencilerin yüzde 4'ünün esrar, yüzde 2'sinin uçucu madde denediği ve yüzde 1'inin çeşitli uyuşturucu madde hapları kullandığı belirlenmiştir" diye konuştu.

Doç. Dr. Özkan Ünal, üniversite öğrencileri arasında yapılan bu çalışmanın ülke gençliği açısından kaygı verici olduğunu ifade ederek, bir sosyal yara, aynı zamanda hastalık olan alkol ve sigara bağımlılığına karşı anne ve babalara da büyük görevlerin düştüğünü söyledi. Ünal, açıklamasını şöyle sürdürdü:

"İlim merkezi olması gereken okullarda mezuniyet günleri adı altında verilen kokteyller, içki partileriyle gençliği zehirlemektedir. Aileler çocuklarının bu alışkanlıklara bulaşmasını istemiyorlarsa önce bu sorunu kendilerinde bitirmelidirler. Sağlam ve sağlıklı bir aile özgüvenli bir üniversite öğrencisi için önemli bir husustur. Ailelerin unutmaması gereken önemli bir konu ise yanlış arkadaşın kötü alışkanlıkları beraberinde getirdiğidir. İlim merkezi olan üniversitelerimizin mezuniyet günleri adı

altında verilen kokteyller, içki partileri gençliğimizi zehirlemektedir. Bu gibi sorunları zaman zaman basın yolu ile takip etmekteyiz. Gerçek amaçlarını halkımızdan gizleyen bazı kişi ve oluşumlar toplumumuzu ve gençliğimizi bilinçli bir şekilde uyuşturmayı kendilerine görev kabul etmişlerdir. Üniversitelerin mezuniyet gün ve gecelerinde gençliğimizin bilinçli, dikkatli olması ve öğretmen ile öğretim görevlilerinin de sorumluluklarına özen göstermesi gerekiyor."

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber