İsveçli aktiviste soruşturma şoku

İsveç'te savcılık, Göteborg-İstanbul seferini yapan bir uçakta Afgan sığınmacı için eylem yapan Elin Ersson hakkında "havacılık yönetmeliğini ihlalden" dava açılmasına karar verdi. Savcılık, Ersson'un 6 aya kadar hapsini istedi

Kaynak : Yeni Şafak
Haber Giriş : 17 Eylül 2018 08:15, Son Güncelleme : 17 Eylül 2018 08:20
İsveçli aktiviste soruşturma şoku

İsveç'in Göteborg kentinde Türk Havayolları uçağında yaptığı eylemle Afgan bir sığınmacının sınır dışı edilmesini protesto eden İsveçli aktivist Elin Ersson hakkında soruşturma başlatıldı. Göteborg Savcılığı internet sayfasından, "'Havacılık yönetmeliğini ihlal şüphesiyle soruşturma" başlığı ile Ersson'a dava açılmasına karar verildiğini açıkladı. Savcılık açıklamasında, aktivistin 6 aya kadar hapis cezasına ya da para cezasına çarptırılabileceğini ifade etti.

TÜRK YOLCULARDAN DESTEK

Dagens Nyheter gazetesine açıklama yapan 21 yaşındaki Ersson, "Benim görevim ölüme gönderilen insanların sınır dışı edilmesini önlemek" dedi. Landvetter Havalimanı'nda Pazartesi günü Göteborg-İstanbul seferini yapan ve ülkesine sınır dışı edilecek 52 yaşındaki Afgan göçmeni taşıyan uçak, Ersson'un protestosu nedeniyle 2 saat rötar yapmıştı. Ersson'un eylemine uçakta bulunan Türk yolcular da destek vermişti.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber