AKP'de liste şoku, küskünler seçimleri erteletecek mi?

Kaynak : Milliyet
Haber Giriş : 06 Haziran 2007 09:00, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın yeni sol vitrini öne çıkaran ve 156 milletvekilini çizdiği aday listesi AKP'de krize neden oldu. Listede yer alamayan küskün milletvekilleri bir araya gelerek neleri yapacağını konuşmaya başlarken, teşkilatlardan da yönetime tepki mesajları geldi.

Küskün milletvekillerinin gündeminde seçimi erteletme girişiminin de olduğu öğrenildi.

Küskün grup arasında yer alan Adana milletvekili Abdullah Çalışkan, listede yer almayan 100'ün üstünde milletvekiliyle durum değerlendirmesi yaptıklarını ve son karar için tekrar bir araya geleceklerini söyledi. Kendilerini küskünler hareketi olarak değerlendirmediklerini belirten Çalışkan, "Seçimi erteletmek gibi bir düşüncemiz şu anda yok. Ama ertelemeyi de arkadaşlarımızla değerlendireceğiz. Alacağımız ortak karara göre adım atacağız. Şimdiden ne yapacağımız belli olmaz" diye konuştu. Sadece AKP milletvekilleri olarak biraraya geleceklerini belirten Çalışkan, "Alacağımız karara göre de diğer partiden milletvekilleriyle görüşebiliriz. Hareketin seyrine göre ne yapacağımız belli olur" dedi.

Bölge sultası

AKP Ankara Milletvekili Ersönmez Yarbay da demokrasiyle idare edilmeyen partilerde liste depremleri hep olduğunu söyledi. Yarbay, "Türkiye'nin partisiyiz dediler ama bölge sultası ortaya çıktı. Heyette olanlar kendi dost ve arkadaşlarını göstermişler" diye konuştu.

Teşkilat da şokta

AKP'nin milletvekili listesi teşkilatta da şok etkisi yarattı. İllerde yapılan temayül yoklamalarının listelere yansımamasından yakınan partililer, "Madem dikkate almayacaklardı niye yaptılar" diye Genel Merkez'e tepki gösterdi. Teşkilatlar yeni sol vitrinin listeye seçilecek yerlerden konulmasına kızarak yönetime tepki mesajları yolladı. Bazı AKP'liler de listelerle AKP'nin kimliksizleştirildiğini dile getirdi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber