Özel Güvenlik Elemanları da Artık Yüksek Öğrenimli...

3 Ocak 2007 tarihinde yayımladığımız haberde "İtfaiyecilik ve Yangın Güvenliği" veya "İtfaiyecilik ve Sivil Savunma" önlisans programını; 15 ocak 2007 tarihinde yayımladığımız haberde ise "Otobüs Şoförlüğü (Kaptanlık) Bölümü"nü tanıtmıştık.. Bugün de, nitelikli güvenlik elemanı yetiştirilmesinden yüksek öğrenim seviyesinde hizmet veren "Özel Güvenlik ve Koruma Programına" sitemizde yer veriyoruz. Detaylar için başlığa tıklayınız.

Kaynak : Memurlar.Net
Haber Giriş : 07 Haziran 2007 00:32, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Aşağıdaki yazı, "Haber Gönder"e iletilen bilgiler ışığında oluşturulmuştur.

Ülkemizde 4 üniversitede Özel Güvenlik ve Koruma Programı bulunmaktadır. Bu üniversiteler şu şekildedir:
- Kocaeli Üniversitesi Hereke MYO (1.ci ve 2.ci öğretim),
- Uludağ üniversitesi,
- Süleyman Demirel Üniversitesi,
- Burdur üniversitesi...

Bu programlarda eğitim alan gençler, 2 yıl boyunca güvenlik konusunda nitelikli eğitim, judo eğitimleri, AKUT tarafından verilen kurtarma kursları ve bilgisayar kullanımı konusunda da iyi eğitim görmektedirler.

Kamu kurumları personel birimi yöneticilerinin; KPSS alımında, personel alımı yapılacak kadrolara dair nitelikleri belirlerken, güvenlik hizmeti görecek kadrolar için "Özel Güvenlik ve Koruma Programı" mezunlarını tercih etmeleri; Daha nitelikli personel istihdam edilmesine imkan sağlayacak ve daha sonra farklı bir öğrenim bitirilmesi nedeniyle gerek unvan değişikliği gerekse de kurumlar arası nakil taleplerinin önüne geçilebilecektir.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber