Eşi ölünce, kendisi de ?Ölü' diye kayıttan düşürüldü

Kaynak : Milliyet
Haber Giriş : 06 Haziran 2007 11:20, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

ANTALYA'nın Alanya İlçesi'nde oturan 78 yaşındaki Neziha Kuleli'nin eşi Mehmet Kuleli, 4 ay önce 82 yaşında öldü. Memur emeklisi Mehmet Kuleli'yi maaş kayıtlarından düşüren Emekli Sandığı, yanlışlıkla aynı gün eşi Neziha Kuleli'yi de ölmüş gösterip onu da kayıtlardan düşürdü. Kendisi de emekli olan Neziha Kuleli, maaşını almak için bankaya gittiğinde eşi ile aynı tarihte öldüğü gerekçesiyle maaşının kesildiğini öğrendi.

Antalya'da Sivil Savunma Müdürlüğü'nde çalışan Neziha Kuleli ile Antalya Belediyesi'nde memur olan eşi Mehmet Kuleli, 20 yıl önce emekli olup, Alanya'ya yerleşti. Mehmet Kuleli, geçen 20 Ocak'ta yaşlılığa bağlı hastalıklar nedeniyle öldü.

Biri mühendis, diğeri öğretmen olan 2 oğlunun babasını toprağa veren Neziha Kuleli, şubat ayında kendi emekli maaşını çekmek için bankaya gitti. Maaşının yatmadığını öğrenen Kuleli, Emekli Sandığı Genel Müdürlüğü'ne başvurduğunda, sosyal güvenlik kurumunun kayıtlarına kendisinin de eşiyle aynı gün ölmüş olarak işlendiğini, bu durumda ne maaş alabileceğini ne de sosyal haklardan yararlanabileceğini öğrendi.

Bu gelişme üzerine Alanya Nüfus Müdürlüğü'ne giderek nüfus kayıt örneğini çıkarttıran Neziha Kuleli, orada sağ göründüğünü öğrenince rahat bir nefes aldı. Kuleli, hatanın düzeltilmesi için Emekli Sandığı'na başvuruda bulundu.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber