Hükümetin, memurlarla zam pazarlığı başladı

Haber Giriş : 01 Temmuz 2004 00:00, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Başbakan Yardımcısı Mehmet Ali Şahin, geceyarısı sürpriz bir toplantıyla Emek Platformu Başkanlar Kurulu'yla bir araya geldi

Memurlara verilen yüzde 6'lık maaş zammının ardından, eylülde yeni yılın zammı için sendikalarla masaya oturacak olan hükümet, sürpriz bir memur zirvesi yaptı. Devlet Bakanı ve Başbakan Yardımcısı Mehmet Ali Şahin, önceki gece Emek Platformu Başkanlar Kurulu üyeleriyle bir araya geldi. Toplantıda maaş zammından, memurlara toplu görüşme yerine ?toplu sözleşme' hakkı verilmesine kadar pek çok konuyu ele aldı.

Bakan Şahin, toplantıda çalışanların tüm sorunlarını uzlaşmayla çözeceklerini dile getirdi. Toplantıda, Emek Platformu üyeleri, Kamu Yönetimi Reformu, Belediyeler Yasa Tasarısı, Büyükşehir Belediyeleri Yasa Tasarısı, Kamu Personel Reformu Tasarı Taslağı, 4688 sayılı Kamu Görevlileri Yasa Tasarısı, Özelleştirme ve zorunlu emeklilik, Gelir İdaresi Başkanlığı Tasarısı konularını gündeme getirdiler.

Şahi, Belediyeler Yasası ile Büyükşehir Belediyesi Yasa Tasarısının TBMM tatile girmeden görüşüleceğini ifade ederken, değişiklik taleplerinin dikkate alınacağını söyledi. Şahin, Kamu Personel Reformu ile ilgili çalışmaların tamamlandıktan sonra taslağın Emek Platformu'na sunulacağını, sonra Genel Kurul'a indirileceğini belirtti.

star

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber