Isparta Milli Eğitim İl Müdürlüğünden kayıt için yasaklı çözüm

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 06 Haziran 2007 19:40, Son Güncelleme : 15 Ağustos 2021 18:59

Isparta Milli Eğitim İl Müdürlüğü, çocukların kendi mahallelerindeki okullara kayıt olmaları için bakın nasıl bir çözüm getirdi.

Isparta Milli Eğitim İl Müdürü Tacettin Yılmaz, belirli okullara yığılmayı engellemek ve başarıyı yaygınlaştırmak amacıyla bu yıl kayıt işlemlerinde adrese dayalı nüfus bilgilerinden yararlanılacağını söyledi.

Öğrencilerin vatandaşlık kimlik numaraları ile kayıt yapılacağını belirten Yılmaz, şöyle dedi:

?Kayıt yaptırmak isteyen öğrencilerimizin, sadece Türkiye Cumhuriyeti kimlik numaraları ile gelmeleri yeterli. Öğrencilerin numaralarına internet üzerinden girilecek ve hangi mahallede ikamet ettikleri görülecek. Böylece kendi mahallelerindeki okullara kayıt olmaları sağlanacak.?

Yılmaz, şöyle konuştu:

?Öğrencilerin kendi mahallelerindeki okulları tercih etmeleri açısından birinci sınıf öğrencilerine servis yasağı getirildi. Bu doğrultuda öğrenci sadece mahallesindeki okula gidebilecek. Söz konusu sistem ile bazı okullardaki yoğunluk azalacak. Bu sistem ile belli okullarda yoğunluk olmayacak, başarı da yaygınlaştırılmış olacak.?

Kimlik numarası ile yapılan kayıt sisteminde de başvurunun kapasitenin üstünde olması halinde kura çekilişinin devreye gireceğini belirten Yılmaz, sözlerini şöyle sürdürdü:

?Adrese Dayalı Nüfus Sistemi'nin devreye girmesiyle biz de bu bilgilerden faydalanacağız. Çocuğun kimlik numarası ile hangi mahallede oturduğunu tespit edeceğiz. Bu doğrultuda kendisine en yakın okulu belirleyeceğiz. Ancak bunlara rağmen okullarda yoğunluk olduğu takdirde kuraya başvuracağız. Kura sonucunda da en yakın okula, çocukları kayıt yaptıracağız.?

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber