Mahalli İlanlarda Şimdi Ne Olacak?

İl özel idareleri, belediyeler ve bunlara bağlı kuruluşlar ile mahalli idare birlikleri ve döner sermayeli kuruluşlara memur ataması, 17 Ocak 2007 tarihli Resmi Gazetede yayımlanan KPSS yönetmelik değişikliği ile, ÖSYM'nin merkezi yerleştirmesi dışına çıkarılmıştır. Diğer taraftan, bu yönetmeliğin 3'üncü maddesi ile İçişleri Bakanlığına usul ve esasları belirleme yetkisi verilmiş olup, söz konusu bu yönetmelik 11 Nisan 2007 tarihli Resmi Gazetede yayımlanmıştır. Devamı için başlığa tıklayınız.

Kaynak : Memurlar.Net
Haber Giriş : 07 Haziran 2007 12:47, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Danıştay Onikinci Dairesinin 23.05.2007 tarihli kararıyla, İçişleri Bakanlığına usul ve esasları bir yönetmelik ile belirleme yetkisi veren 3. maddenin de yürürlüğü durdurulmuştur. Dolaysıyla, İçişleri Bakanlığının 11 Nisan 2007 tarihli yönetmelik düzenlemesinin mevzuat dayanağının da yürütülmesi durdurulmuştur.

ŞİMDİ NE YAPILMALI?

Bize ulaşan bilgilere göre Danıştay kararı Başbakanlığa 4 Haziran 2007 tarihinde tebliğ edilmiştir. Bu itibarla Başbakanlığın hemen İçişleri Bakanlığını uyarması ve İçişleri Bakanlığının da tüm mahalli idareleri, bir genelge ile bilgilendirerek, ilanlara ait iş ve işlemlerin yürütülmesinin durdurulduğunu açıklaması gerekmektedir.

MAHALLİ İDARELER NASIL İLAN YAYIMLAYACAK?

Hukuk otoritelerine göre yürürlüğü değiştirilen bir düzenleme, mahkemenin yürürlüğü durdurma veya iptal kararı üzerine, yeniden yürürlüğe girmemektedir. Bir başka deyişle bu konuda idarenin yeni bir düzenleme yapması gerekmektedir.

Mahalli idarelerin ilan yayımlayarak memur alma yetkisinin yürürlüğü durdurulmuş olduğu için, Bakanlar Kurulunun KPSS yönetmeliğinde yeni bir değişikliği acil olarak yapması uygun olacaktır.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber