İmsak
Güneş
Öğle
İkindi
Akşam
Yatsı

Erdoğan, küskünlerle bir araya gelecek

Haber Giriş : 07 Haziran 2007 13:12, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, aday göstermediği milletvekilleriyle bir araya gelecek. Erdoğan, liste dışı kalan milletvekillerini AK Parti'nin yeni genel merkez binasının açılışına davet etti.

AK Parti'nin Söğütözü'nde yaptırdığı yeni genel merkez binası 12 Haziran veya 13 Haziran'da Başbakan Erdoğan tarafından hizmete açılacak. Başbakan Erdoğan, açılış törenine aday göstermediği milletvekillerini de davet etti. Erdoğan'ın aynı gün partisinin 550 adayını kamuoyuna tanıtacağı öğrenildi. Erdoğan, 'liste' küskünü vekillerle de 14 Haziran Perşembe günü yeni genel merkez binasında bir toplantı yapacak. Erdoğan'ın toplantıda listelerde yaptığı 'nöbet değişimi'ne ilişkin değerlendirmelerde bulunması bekleniyor. Toplantıya Başbakan Erdoğan'ın aday göstermediği 152 milletvekilinin yanı sıra seçimlerde aday olmayacağını açıklayan 9 vekil de çağrıldı.


Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, 22 Temmuz seçimlerinde milletvekili aday listesine alınmayan milletvekillerine cep telefonu mesajı göndererek, bir araya gelme isteğini bildirdi.

Başbakan Erdoğan'ın dün gece saatlerinde gönderdiği mesajda milletvekilleri, 17 Haziran Perşembe günü saat 11:00'de AKP'nin Söğütözü'nde yapılan ancak açılışı yapılmayan yeni Genel Merkezi'ne çağrıldı. Aday olmayan milletvekillerinin bir "küskünler hareketi" oluşturmasını istemeyen Erdoğan, aday gösterilmeyen bazı milletvekillerinin de seçimlerde çalışmasını isteyecek.

Erdoğan'ın davetinin şekli ise tartışma yarattı. Listeye alınmayan Ankara Milletvekili Ersönmez Yarbay, telefon mesajıyla davet gönderilmesini eleştirerek, "Böyle bir davetin cep telefonu mesajıyla yapılması ne kadar doğru olduğu tartışılır. Davete katılıp katılmama konusunu düşüneceğim. Önümüzde daha bir hafta var, gelişmelere göre karar vereceğim" dedi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber