Ünal Erkan: MHP üyeliğim devam edecek

Kaynak : Hürriyet
Haber Giriş : 07 Haziran 2007 14:49, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Saygı Öztürk / [email protected]

MHP'deki görevlerinden istifa eden ancak parti üyeliği devam eden Ünal Erkan, ?hurriyet.com.tr?ye yaptığı açıklamada, ?2. sıra milletvekili seçilecek yer olmasına rağmen listeye konulmamamı ben rica ettim? dedi.

MHP Genel Başkan Başdanışmanlığı ve Merkez Yürütme Kurulu üyeliğinden, milletvekili adaylık sıralamasında konulmak istenen yeri uygun bulmadığı için ayrılan Ünal Erkan, ?hurriyet.com.tr?nin sorularını şöyle cevaplandırdı:

MHP'nin milletvekili aday listesinde size niçin yer verilmedi?

MHP, aday listelerinin düzenlenmesi öncesinde MHP yetkililerinden biri benimle ilgili Ankara 2. Bölge 2. sıranın uygun görüldüğünü, bu konuda ne düşündüğüm soruldu. Ben de cevaben teşekkür ettim, takdir bu ise bu uygulansın. Ancak beni, milletvekili adaylığı için başvurmamış gibi listeye alınmamamın daha uygun olacağını bildirdim. Daha sonra herhangi bir polemiğe de meydan vermeden kişisel tercih hakkımı kullanarak MHP'deki üyeliğim değil, Genel Başkan Başdanışmanlığı ile Merkez Yönetim Kurulu üyeliğinden istifa ettim.

Seçilecek bir sıra önerilmesine rağmen niçin istifa yolunu seçtiniz?

Gerçekten de Ankara 2. bölge 2. sırası MHP'nin oy potansiyeli itibariyle milletvekili seçilmeye uygun bir yerdir. Ancak ben milletvekili seçilip seçilmemek meselesini ön planda tutmadığımdan yetkililerin sıralamadaki tercihlerini şahsi görüşüm açısından uygun görmediğimden herhangi bir polemiğe de meydan vermeden kişisel hakkım olan istifa kararımı kullandım. Parti üyeliğim ise devam ediyor.

Seçilememe endişesi yüzünden mi 2. sırayı kabul etmediniz?

Hiçbir surette benim kararımı seçilmek ya da seçilememek gibi bir durum etkilemez. Ben, hakkımda alınan karara saygı duymakla beraber kişisel görüşüm karar paralelinde olmadığı için bana uygun görülen yer, seçilmeye yüzde 100 müsait de olsa bir ilke anlayışıyla listeye alınmamayı ben istedim. Bugün olduğu gibi bundan önce de hiçbir konumda kişisel menfaat hesabı yapmadığım gibi ilkesel anlayışım doğrultusunda hareket ettim. Kimseye dargınlığım, kırgınlığım yoktur. MHP'ye üyeliğim devam etmektedir.

MHP'nin seçimlerde ki şansını nasıl görüyorsunuz?

MHP'nin seçimlerdeki hedefi tek başına iktidardır. Seçim gününe kadar yürütülen çalışmalar bu hedefi belirleyecektir.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber