Saadet'ten AKP'ye çelme operasyonu

Kaynak : Tercüman
Haber Giriş : 08 Haziran 2007 09:10, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Liste dışı bırakılan Milli Görüşçüler'i aday göstermeyi düşünen Saadet Partisi'nde hedef, AKP oylarını bölmek

HUKUKİ durumu tartışmalı Necmettin Erbakan'ı Konya'dan milletvekili adayı göstererek yankı yaratan Saadet Partisi, Yüksek Seçim Kurulu'na verdiği listede boş bıraktığı sıralar için formülü buldu.

Parti yönetimi, AKP tarafından listeye alınmayan Milli Görüşçü milletvekilleri ile temasa geçti. Partide oluşturulan heyet, milletvekilleri ile bire bir görüşmeler yaparken, teklifi kabul edenler Saadet Partisi sıralarından milletvekili adayı yapılacak. Bu isimler, seçim kampanyasında AKP aleyhine propagandalara katılmış olacak. Ankara kulislerinde bu hareketin AKP oylarını da böleceği değerlendirmeleri yapılıyor.

Saadet Partisi'nin önceki gün toplanan Başkanlık Divanı'nda Milli Görüş kökenli milletvekilleriyle temasa geçilmesi kararlaştırdı. Parti yönetiminde süren uzun görüşmelerin ardından Necmettin Erbakan'ın da onayının alındığı ve bu milletvekillerinin partiye davet edilmeye başlandığı kaydedildi.

Yuvaya davet

Çorum eski milletvekili ve TBMM eski Başkan Vekili Yasin Hatipoğluínun başkanlığında partide bir heyet oluşturuldu. Bu heyet listeye giremeyen milletvekillerinin belirleyerek eylem planı hazırladı. Milli Görüş kökenli milletvekilleri ile tek tek temasa geçilerek, yuvaya davet mesajı bire bir iletiliyor.

Saadet Partisi'nin teklifini kabul eden vekillerin, 11 Haziran Pazartesi günü Ankara'da yapılacak aday tanıtım toplantısına da katılacakları kaydedildi. Bugün YSK'da son değişikliklerin yapılacağı listelerde bu vekillerin adına da yer verilecek.

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın liste dışına bıraktığı 156 milletvekili arasında Milli Görüş kökenli Ersönmez Yarbay, İsmail Alptekin, Musa Uzunkaya, Eyüp Sanay, Ali Sezal, Atilla Maraş, Resul Tosun, Musa Uzunkaya, Ergun Dağcıoğlu, Hanefi Mahçiçek, Mustafa Baş, Abdullah Çalışkan gibi isimler bulunuyor.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber