Kredi alırken evini teminat gösterenlerden Destekleme Fonu kesilecek

Haber Giriş : 08 Haziran 2007 14:40, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Tüketicilere sahip oldukları konutların teminatı altında kredi kullandırılması durumunda, bu krediler üzerinden kaynak kullanımı destekleme fonu kesintisi yapılacak. Bu kapsamdaki kredilerin yeniden finansmanı amacıyla kullanılan krediler üzerinde de kesinti yapılacak.

-Konut finansmanı kapsamında, konut edinme amaçlı kullandırılan krediler ile bu kapsamdaki kredilerin yeniden finansmanı amacıyla kullanılan krediler üzerinden ise kaynak kullanımı destekleme fonu kesintisi yapılmayacak.

ANKARA(ANKA)-Tüketicilere sahip oldukları konutların teminatı altında kredi kullandırılması durumunda, bu krediler üzerinden kaynak kullanımı destekleme fonu kesintisi yapılacak. Bu kapsamdaki kredilerin yeniden finansmanı amacıyla kullanılan krediler üzerinde de kesinti yapılacak.

Maliye Bakanlığı Gelir İdaresi Başkanlığı, konut finansmanı kapsamında kullandırılacak kredilerin kaynak kullanımını destekleme fonu kesintisi karşısındaki durumuna ilişkin sirküleri yayınladı. Gelir İdaresi Başkanı Osman Arıoğlu imzasıyla yayınlanan sirkülerde, "konut ve yapı tasarrufu kredileri ile gerçek kişilere kendi ihtiyaçları için kullandırılan konut inşaat kredilerinin" kaynak kullanımını destekleme fonu kesintisi yapılmayacak işlemler arasında sayıldığı anımsatıldı.

Konut finansmanı kapsamında, gerçek kişi tüketicilere konut edinme amaçlı kullandırılan krediler ile bu kapsamdaki kredilerin yeniden finansmanı amacıyla kullanılan krediler üzerinden kaynak kullanımını destekleme fonu kesintisi yapılmayacak. Konutların finansal kiralama yoluyla tüketicilere destekleme fonu kapsamında yapılan bir işlem söz konusu olmadığından herhangi bir kesinti yapılmasına gerek bulunmadığı bildirildi.

Tüketicilere sahip oldukları konutların teminatı altında kredi kullandırılması durumunda, bu krediler üzerinden kaynak kullanımını destekleme fonu kesintisi yapılacağı bildirildi. Bu kapsamdaki kredilerin yeniden finansmanı amacıyla kullanılan krediler üzerinden de kesinti olacağı belirtildi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber