Emekli Sandığı'nda görevde yükselme yönetmeliğine aykırı atama yapılıyor

Haber Giriş : 02 Temmuz 2004 00:00, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Emekli Sandığı'nda çalışan Ercan Gökdemir, bu terfi ve atamalarla ilgili olarak "liyakat" ve "eğitim" şartları dikkate alınmadan "keyfi" olarak yapıldığı gerekçesiyle dava açtı.

Ercan Gökdemir, dava dilekçesinde terfilerin Başbakanlık genelgelerine göre yapılmadığını belirterek, "Liyakat ve kariyer çerçevesinde hizmet süreleri dikkate alınarak görevden yükselme atamaları yapılmalıydı. Ancak sınava yükselme koşullarını taşımayanlar sınava sokularak, keyfi atamalar yapılmıştır. Terfiler de tamamen subjektiftir" dedi.

Gökdemir, terfi ve atamaların iptal istemini, dava dilekçesinde şu gerekçelere dayandırdı: "Başbakanlık genelgelerine göre, başvurular atama yapılacak kadro sayısının 2 katını aştığı zaman kurum içindeki görevden yükselme sınavının Milli Eğitim Bakanlığı ya da ÖSYM tarafından yapılması gerekmektedir. Başvuru sayısı bu sınırı aştığı için önce kurum içinde yazılı bir sınav yapılarak, sınava gireceklerin sayısı iki katının altına düşürülerek sınav engellenmiştir. Daha sonra kurum içinde sözlü sınav yapılarak, sözlü sınav sonularına göre görevden yükselenler belirlenmiştir. Buradaki kriterler tamamen subjektiftir."

yenişafak

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber