İmamlardan 3 bin kıza okuma imkanı

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 09 Haziran 2007 21:43, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Diyanet İşleri Başkanı Prof. Dr. Ali Bardakoğlu, "Her gün bir şehidimize üzüldüğümüz bu günlerde, birliğe ve beraberliğe ihtiyacımız var'' dedi ve gerçekleştirdikleri en büyük projelerini anlattı.

Diyanet İşleri Başkanı Prof. Dr. Ali Bardakoğlu, ''Terör olaylarının tırmandığı ve her gün bir şehidimize üzüldüğümüz bu günlerde, birliğe ve beraberliğe ihtiyacımız var'' dedi.

Ali Bardakoğlu, Bartın İl Müftülüğü personeline yönelik düzenlenen ''bilgilendirme ve değerlendirme toplantısı''nda yaptığı konuşmada, Diyanet İşleri Başkanlığı'nın, ulusça birlik ve bütünlüğü esas alan, laiklik ilkesi doğrultusunda hizmet veren bir kurum olduğunu söyledi.

Birlik, beraberlik, sevgi ve saygının korunması durumunda üstesinden gelinmeyecek hiçbir şeyin olamayacağını vurgulayan Bardakoğlu, şunları kaydetti: ''Yeter ki aramızda kardeşlik duygusunu zayıflatmayalım, el ele kenetlenelim. Terör olaylarının tırmandığı ve her gün bir şehidimize üzüldüğümüz bu günlerde birliğe ve beraberliğe ihtiyacımız var. Din, dünya ve ahiret mutluluğudur. Din hizmetlerini bizler böyle anlıyoruz. Din, hem bireyin gönül dünyasında mutluluğu, huzuru, barışı hem de aile yaşantısında, yaşadığı sokakta, işyerinde, bulunduğu toplumda güleryüzlülüğü dostluğu ve kardeşliği sağlamalıdır.''

-''DİN GÖREVLİLERİ KIRSALIN GÖNÜL DOKTORLARI''-

Bardakoğlu, din görevlilerine yönelik konuşmasında da din görevlilerinin kırsal alanlarda ''gönül doktorları'' olma azminde olduğunu ve buna da Türk toplumunun ihtiyacı bulunduğunu söyledi. ''Bizler cumhuriyetin temel ilkelerinden laik, çağdaş, dünyanın ilettiği değerleri, dinimizin verdiği bilgiyi birarada yaşatmasını ve toplumun rahat ve huzurlu bir şekilde yaşamasını istiyoruz'' diyen Bardakoğlu, sözlerini şöyle sürdürdü:

''Bildiklerimizi yeni baştan düşünmek ve her gün tazelemek gibi bir zorunlulukla karşı karşıyayız. Yıllar önce aldığımız bilgi ve birikimleri değil bunları tazeleyerek insanlara sunmalıyız. Bundan dolayı Diyanet İşleri Başkanlığı yayınlarına büyük önem veriyoruz. Hem din görevlilerinin, hem de insanların İslam dini konusunda doğru bilgilendirilmesini önemsiyoruz.''

-DİN GÖREVLİLERİNDEN EĞİTİME DESTEK-

Din görevlilerinin, maaşlarından küçük ve mütevazı kesintiler yaparak maddi olanaksızlıklar nedeniyle okuyamayan 3 bin kız çocuğunun okula gitmelerini sağladığını anlatan Bardakoğlu, şöyle konuştu: ''Bu yıl, ülkemizin bilgiye ve eğitime olan ihtiyacı gereği maddi imkansızlık nedeniyle çocuklarını okutamayan ailelere destek olduk. Ülke genelinde 80 bin din görevlimizin katkısıyla kız çocuklarımız okullu olmuştur.

Amacımız alkış ve teşekkür beklemek değildir. Biz istiyoruz ki ülkede okuma oranları yükselsin. Bunun için daha fazlasını yapmalıyız. Çünkü toplumun önünde onlara öncü olmak, iyilikleri ve güzellikleri desteklemek zorundayız.'' Toplantının ardından Bartın Valisi İsa Küçük, Bardakoğlu'na, kenti ziyareti anısına plaket verdi. Bardakoğlu da 3 din görevlisine başarı belgelerini sundu.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber