Jandarmanın ?kadrolu temizlikçi'si 28 faili meçhul cinayetten sorumlu tutuluyor!

Kaynak : Star Gazetesi
Haber Giriş : 10 Haziran 2007 10:20, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Jandarmada kadrolu temizlik görevlisi olarak çalışmaya başladığı belirtilen eski PKK itirafçısı Adil Timurtaş'ın JİTEM'de çalıştığı dönemde işlenen 28 faili meçhul cinayetten sorumlu olduğu öne sürüldü

ADI pek çok faili meçhul ve öldürme olayıyla anılan PKK itirafçısı Adil Timurtaş, jandarmanın ?temizlikçi'si çıktı. Bir şahıstan silah zoru ile 30 bin YTL haraç almaya çalışırken yakalanan Timurtaş ile ilgili mahkemenin Jandarma Genel Komutanlığı'na yazdığı yazıya ?1993'te görevi bitti' şeklinde cevap alan savcılığın soruşturmayı derinleştirmesi ile olayın rengi değişti.

28 FAİLİ MEÇHUL

YAPILAN araştırmalarda savcılığın karşısına sürekli Timurtaş'ın isminin çıkması üzerine, soruşturma derinleştirildi ve ?Jandarma Asayiş Komutanlığı işyerinde temizlikçi, iş ve meslek kolunda işçi' olarak göreve başladığı belirtilen Timurtaş'ın 28 faili meçhulden sorumlu olduğu anlaşıldı. Susurluk'tan Musa Anter'in öldürülmesine kadar pek çok adli soruşturmaya karışan eski PKK itirafçısının JİTEM elemanı olduğu dönemde işlenen 28 faili meçhul cinayetten sorumlu olduğu öne sürülüyor.

TAKDİR BELGELİYMİŞ

GASPÇI ve adı bombalamadan cinayete birçok suç ve olaya karışan Adil Timurtaş'a 1998 yılında bir operasyonda gösterdiği yararlılıktan dolayı Takdir Belgesi verildiği ortaya çıktı. Adil Timurtaş'ın halen jandarma adına görev yapan eski itirafçılarla birlikte İstanbul'daki Metris Cezaevi'ndeki devlet memurlarının tutulduğu özel koğuşta kaldığı öğrenildi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber