Terör suçunu ortaya çıkarana da para ödülü verilecek

Ak Parti'nin sunduğu kanun teklifine göre sadece suç faalinin yakalanmasına yardımcı olana değil, suçun ortaya çıkarılmasına veya delillerin elde edilmesine katkı sağlayanlara da para ödülü verilecek

Kaynak : Memurlar.Net - Özel
Haber Giriş : 10 Ekim 2018 15:55, Son Güncelleme : 15 Ağustos 2021 18:58
Terör suçunu ortaya çıkarana da para ödülü verilecek

Ak Parti, 50 maddelik torba kanun teklifini 10 Ekim itibariyle TBMM'ye sundu.

Teklifte yer alan düzenlemeye göre, sadece suç faalinin yakalanmasına yardımcı olana değil, suçun ortaya çıkarılmasına veya delillerin elde edilmesine katkı sağlayanlara da para ödülü verilecek

Ak Parti'nin sunduğu kanun teklifi

MADDE 29-12/4/1991 tarihli ve 3713 sayılı Terörle Mücadele Kanununun 19 uncu maddesi aşağıdaki şekilde değiştirilmiştir.

''MADDE 19- İşlenişine iştirak etmemiş olmak koşuluyla bu Kanun kapsamına giren suçun ortaya çıkarılmasına veya delillerin ele geçirilmesine ya da suç faillerinin yakalanabilmesine yardımcı olanlara veya yerlerini yahut kimliklerini bildirenlere para ödülü verilebilir.

Ödül miktarının belirlenmesi ve ödülün verilmesine ilişkin usul ve esaslar içişleri Bakanlığınca çıkarılacak yönetmelikle belirlenir."

Kanunun şuanki metni:

Madde 19 - İşlenişine iştirak etmemiş olmak koşuluyla bu Kanun kapsamına giren suç faillerinin yakalanabilmesine yardımcı olanlara veya yerlerini yahut kimliklerini bildirenlere para ödülü verilir. Ödülün miktar, usul ve esasları İçişleri Bakanlığınca çıkarılacak yönetmelikte belirtilir.

Teklifin gerekçesi

MADDE 29- Madde ile, 12/4/1991 tarihli ve 3713 sayılı Terörle Mücadele Kanununun 19 uncu maddesindeki düzenlemede suçun ortaya çıkarılmasına veya delillerin ele geçirilmesine yardım edenlerin de ödül kapsamına alınması sağlanmakta ve terörle mücadeleye katkının ödüllendirilmesinde ödülün idarenin takdirine bağlı hale getirilmesi amaçlanmaktadır.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber