Mağdur Olan 13 Kişi Ne Yapmalı?

8 Haziran 2007 tarihinde yayımladığımız haberde, idari hatanın, işe giren 13 kamu görevlisini mağdur ettiğine değinmiştik. Haberde yaptığımız yorumda konuya ilişkin Danıştay kararının elimize ulaşması halinde daha doğru bir değelendirme yapabileceğimizi belirtmiştik. Haber sonrasında konuya ilişkin Danıştay kararı elimize ulaştı. Yaş şartının dava edilmesinden dolayı görevlerine son verilen 13 Kültür ve Turizm Bakanlığı Güzel Sanatlar Genel Müdürlüğü personeline ilişkin haberin devamı için başlığa tıklayınız

Kaynak : Memurlar.Net
Haber Giriş : 12 Haziran 2007 00:26, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

8 Haziran 2007 tarihinde yaptığımız yorumda Danıştay Başkanlığının neyin yürürlüğünü durdurduğunun önemli olduğunu belirtmiş ve "Kararı göremediğimiz için, Danıştay'ın ilanın ilgili bölümünü mü yoksa sınavı mı iptal edip etmediği konusunda bir bilgimiz bulunmamaktadır. Eğer sınav değilde ilan iptal edilmiş ise bu kişilerin idari yargı kararlarıyla göreve dönmeleri büyük bir ihtimaldir. Ancak sınav iptal edilmiş ise idari yargı hakiminin takdiri önem kazanacaktır." demiştik.

Karar bugün itibariyle bize ulaşmış olup, aşağıda yer almaktadır. Aşağıdaki karar dikkatli bir şekilde incelendiğinde, davacının sadece ilanda yer alan yaş şartının yürürlüğünün durdurulması istemiyle dava açtığını ve sınavın iptalini istemediğini, Danıştay'ın da ilanda yer alan yaş şartına dair bölümün yürürlüğünü durdurduğu görülecektir.

Bu bağlamda, bu Danıştay kararı gerekçe gösterilerek göreve başlatılmış olan 13 kişinin sözleşmelerinin fesh edilmesinin yanlış olduğunu değerlendirmekteyiz. Mağdur olan personelin 60 gün içinde idari yargıda dava açmaları halinde, lehlerine karar çıkabileceklerini düşünmekteyiz.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber