Erdoğan: Burayı temizlemeden Kuzey Irak'a niye girelim?

Haber Giriş : 12 Haziran 2007 14:12, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Türkiye'nin Kuzey Orak'a olası operasyonu hakkında net konuştu. Erdoğan, "Türkiye'de 500, Kuzey Irak'ta 5 Bin terörist var, burayı temizlemeden Kuzey Irak'a niye girelim" dedi.

AKP'nin yeni Genel Merkezi'nin basına tanıtım resepsiyonunda gazetecilerin sorularını yanıtlayan Başbakan Erdoğan, şehit cenazelerinde hükümete karşı yükselen tepkileri değerlendirdi. Erdoğan, "Cenazelerdeki protestolarla ilgili inceleme başlatıldı" dedi.

Başbakan Erdoğan olası Kuzey Irak operasyonu ile ilgili olarak da "Türkiye'de 500, Kuzey Irak'ta 5 bin terörist var. Burayı temizlemeden Kuzey Irak'a niye girelim" diye konuştu

ANKA

ERDOĞAN: "TERÖRLE MÜCADELE İÇİN NE GEREKİYORSA YAPTIK, YİNE DE YAPACAĞIZ"

- BAŞBAKAN RECEP TAYYİP ERDOĞAN:

- "TERÖRLE MÜCADELE YAPILACAK, BİZ ONUN ÖNÜNE SET ÇEKECEĞİZ, BU OLACAK İŞ Mİ?"

BATUHAN YAŞAR

ANKARA (İHA) - Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, hükümetin terörle mücadeleye yeterli desteği vermediği haberlerine tepki göstererek, "Bu mümkün mü, terörle mücadele için ne gerekiyorsa yaptık, yine de yapacağız" dedi. Erdoğan, içerideki ve dışarıdaki terörist sayılarıyla ilgili bilgilerin hatırlatılması üzerine, "Önce içerideki teröristleri halledelim" değerlendirmesini yaptı.

Başbakan Erdoğan, yakında açılışı yapılacak olan AK Parti yeni Genel Merkezi'nde medya kuruluşlarının Ankara temsilcileriyle öğle yemeğinde biraraya geldi. Gazetecilerin soruları üzerine terörle mücadeledeki son gelişmeleri değerlendiren Erdoğan, her gün gazetelerde içerideki ve dışarıdaki terörist sayılarıyla ilgili bilgiler verildiğini ifade ederek, "Önce içerideki teröristleri halledelim" dedi. Terörün gücünün çok büyük olduğunu da belirten Başbakan Erdoğan, "ABD ihmal mi yaptı da kuleler vuruldu.

Terörün gücü nerede, ne zaman kimi vuracağı belli olmamasından kaynaklanır" diye konuştu. Başbakan Erdoğan, kamuoyunda terörle mücadeleye hükümetin yeterli desteği vermediği yönündeki haberlerin hatırlatılması üzerine ise şunları kaydetti:

"Çok kısa süre önce Terörle Mücadele Yüksek Kurulu'nda toplandık. Orada tüm kuvvet komutanlarımız da vardı. İhtiyaçlarının olup olmadığını, vermediğimiz bir şeyin olup olmadığını sordum. Ne istendiyse herşey verildi. Bunun aksi mümkün mü? Terörle mücadele yapılacak, biz onun önüne set çekeceğiz, bu olacak iş mi? Ne gerekiyorsa yaptık, yine de yapacağız."

İHA

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber