Bağ-Kur ve SSK'lılar, 15 Hazirandan itibaren üniversite hastanelerine sevksiz gidebilecek

Kaynak : İhlas Haber Ajansı
Haber Giriş : 12 Haziran 2007 15:15, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

İnönü Üniversitesi Turgut Özal Tıp Merkezi Başhekimi Doç. Dr. Murat Cem Miman, Bağ-Kur ve SSK'lı hastaların, 2007 yılına ait Tedavi Yardım Tebliğleri kapsamında üniversite hastanelerine sevksiz olarak gelebileceğini söyledi.

Turgut Özal Tıp Merkezi Başhekimi Doç. Dr. Murat Cem Miman, düzenlediği basın toplantısında, "2007 yılına ait Tedavi Yardım Tebliğleri, haziran ayı başında Maliye Bakanlığı ve Sosyal Güvenlik Kurum Başkanlığı tarafından yayınlanmıştır. Bu tebliğ ile özellikle Malatya halkının özlemle beklediği Turgut Özal Tıp Merkezi'ne daha kolay başvurabilme, kurumumuzda sunulan sağlık hizmetinin yaygınlaşması ve tedavi olanaklarının artması rahatlığı sağlanmış olacaktır. Devlet kurumları ile üniversitemiz arasında

sözleşme imzalandığı takdirde 15 Haziran 2007 tarihinden itibaren uygulamaya girecek düzenlemeler kapsamında, SSK'ya bağlı aktif çalışanlar ve yakınları; SSK emeklileri, tarım sigortası hastaları, işsizlik sigortası sahipleri ve yakınları ile anlaşmalı yurtdışı sigortalılar ve yakınları, doğrudan sevksiz olarak merkezimize gelebileceklerdir. Bağ-Kur sigortalıları, yakınları ve emeklileri de doğrudan sevksiz olarak merkezimize gelebilecektir. Emekli Sandığı'na bağlı emekliler ve yakınları eskiden olduğu

gibi doğrudan merkezimize gelebileceklerdir. Yeşil Kartlı hastalarımız, 2. basamak sağlık kuruluşlarından hastanemize sevk zincirine uyarak gelmeye devam edeceklerdir. Halen memurluk yapan vatandaşlarımız ve bunların bakmakla yükümlü oldukları yakınları eğer kurumda kurum hekimi yoksa doğrudan, varsa o tabibin sevki ile merkezimize gelebileceklerdir" şeklinde bilgi verdi.

Doç. Dr. Miman, 15 Haziran'dan itibaren diğer hastanelerden sadece tedkik ve tahlil amaçlı olarak Turgut Özal Tıp Merkezi'ne sevk işlemi yapılmayacağını ifade ederek, bu uygulamanın en çok Bağ-Kur'lu hastalara kolaylık getireceğini kaydetti.

Turgut Özal Tıp Merkezi Başhekimi Doç. Dr. Murat Cem Miman, 1 Temmuz 2007'den itibaren devreye girecek olan yeni otomasyon sistemi sayesinde daha az bürokrasi, daha az kâğıt işlemi ve daha hızlı işleyiş imkânın sağlanacağını kaydetti. Miman, yeni otomasyon sistemi nedeniyle hastanenin bin personeline eğitim seminerleri verildiğini de sözlerine ekledi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber