DP, "Demokrasinin yıldızları" afişlerinin kaldırılmasını istedi

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 12 Haziran 2007 16:10, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Demokrat Parti (DP), Türkiye Gönüllü Teşekküller Vakfı'nın billboard ilanlarının, seçim yasaklarına aykırı olduğu iddiasıyla Ankara Valiliği'ne başvurdu.

DP Genel Başkan Yardımcısı Mahmut Nedim Bilgiç imzasıyla Ankara Valiliği ve İl Seçim Kurulu'na yapılan başvuruda, çeşitli sivil toplum örgütlerinin oluşturduğu Türkiye Gönüllü Teşekküller Vakfı'nın ilanlarının, seçim yasaklarına aykırı olduğu ileri sürüldü. Başvuruda, "Demokrasinin Yıldızları" başlığı altında Adnan Menderes, Turgut Özal ve Recep Tayyip Erdoğan'ı birlikte resmeden ve "Onlar Atatürk'ün açtığı demokrasi yolunda bayraklaşan liderler, onlar demokrasi ufkunda parlayan yıldızlar" yazılı billboard ilanlarının, partiler arasındaki eşitliği ortadan kaldırır nitelikte olduğu savunuldu.

Başvuruda, bu billboardların seçim yasaklarına aykırı olduğu vurgulanarak, "Duvar ilanının genel görünümü itibarıyla AK Parti Genel Başkanı ve Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın ön plana çıkarıldığı ve kendisinin propagandasının yapıldığının açıkça anlaşıldığı" ifadesine yer verildi.

Seçime ilişkin propaganda yasak ve uygulamaları kapsamında billboard ve benzeri yerlere asılacak siyasi tanıtım ve propaganda araçlarının, siyasi partiler arasında eşitlik, tarafsızlık ve dürüstlük ilkelerine uygun olarak kullanılması gerektiği, bu ilkelere sadece belediyelerin ve siyasi partilerin değil, her türlü üçüncü kişilerin de uymasının esas olduğu ifade edilen başvuruda, söz konusu olan billboard ilanlarının durdurulması ve kaldırılması istendi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber