ANKA ve Hürriyet kaynak göstermeden yine asker haberi yaptı

Haber Giriş : 12 Haziran 2007 16:56, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Başbakanlık da yapılacak olan kritik ?terör zirvesi' öncesi hazırlıklar sürüyor. Genelkurmay Başkanlığı karargahında yapılan toplantılara Orgeneral Yaşar Büyükanıt NATO Genel Sekreteri'ni kabul için ara verilirken, İçişleri Bakanı Osman Güneş, emniyet birim şefleriyle bir araya geldi. Dışişleri Bakanlığında da zirve için hummalı çalışma dikkat çekti.

Başbakanlıkta da hazırlıklar sürerken Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, yarın açılış töreni yapılacak AKP'nin yeni Genel Merkezi'ni basın mensuplarına gezdirdi. Erdoğan'ın yeni genel merkezin basına tanıtım resepsiyonunda gazetecilerin sorularını yanıtlarken, ?Türkiye'de 5 bin, Kuzey Irak'ta 500 terörist var. Burayı temizlemeden Kuzey Irak'a niye girelim" şeklindeki sözleri askeri kanatta tepkiyle karşılandı.

Zirve öncesi gerçekleştirilen çalışmalar sırasında yapılan değerlendirmede, ?Bizim tespitlerimize göre sınır içinde bin 500, dışarıda ise yaklaşık 4 bin 500-5 bin terörist var. Dışarıda bulunan teröristler, içerde bulunan teröristlere aynı zamanda lojistik destek sağlıyorlar? değerlendirmesinin yapıldığı bildirildi.

ANKA

Zirve öncesi Erdoğan gerilimi

Başbakan'ın başkanlığında yapılması planlanan zirve Erdoğan'ın ?İçerideki 5 bin terörist bitti mi ki dışarıdaki 500 ile uğraşalım? demesi üzerine gerilimli başladı.

Terörün şiddetini son günlerde artırması ve şehit cenazelerinin mitinge dönüşmesi bugün yapılacak zirvede önemli kararlar alınacağı beklentisini artırdı. Başbakan Erdoğan'ın zirveye saatler kala yaptığı açıklama ise kulislerde zirvenin gerilimli başlayacağı izlenimini uyandırdı. Erdoğan'ın ?İçerideki 5 bin terörist bitti mi ki dışarıdaki 500 ile uğraşalım? sözleri Irak'ın kuzeyine yapılacak operasyona izin vermeyeceği biçiminde yorumlandı.

hurriyet.com.tr'ye açıklama yapan bazı askeri yetkililer zirvede ele alınıp konuşulması gereken konuları Başbakan'ı bu şekilde açıklamasına yadırgadıklarını söylediler. Ayrıca "Bizim tespitlerimize göre sınır içinde bin 500, dışarıda ise yaklaşık 4 bin 500-5 bin terörist var. Dışarıda bulunan teröristler, içerde bulunan teröristlere aynı zamanda lojistik destek sağlıyorlar? görüşünü de dile getirdiler.

Zirveden önce Başbakan'ın son derece sinirli ve gerilimli olduğunu kaydeden AKP yetkilileri ise özellikle şehit cenazelerinde hükümete dönük tepkilerin giderek dozunun artması ve farklı boyutlara sürüklenmesinin de rahatsızlığı artırdığını söylediler.

Saygı Öztürk - hurriyet.com.tr

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber