Adıyaman Üniversitesi, akademik ilana, mevzuata aykırı şart koydu

Adıyaman Üniversitesi tarafından verilen öğretim üyesi ilanında yönetmeliğe aykırı olarak disiplin cezası almış olmamak şartı koyuldu.

Kaynak : Memurlar.Net - Özel
Haber Giriş : 26 Ekim 2018 13:40, Son Güncelleme : 26 Ekim 2018 13:39
Adıyaman Üniversitesi, akademik ilana, mevzuata aykırı şart koydu

Adıyaman Üniversitesi tarafından 23 Ekim 2018 tarihli ve 30574 sayılı Resmi Gazete'de yayımlanan öğretim üyesi ilanına başvuracak adayların disiplin cezası almadıklarını belgelendirmeleri istendi.

12 Haziran 2018 tarihli ve 30449 sayılı Resmi Gazete'de yayımlanan "Öğretim Üyeliğine Yükseltilme ve Atanma Yönetmeliği"nin "Genel Şartlar" başlıklı 3 üncü maddesinde; "Bu Yönetmelik hükümlerine göre doktor öğretim üyesi, doçent ve profesör kadrolarına atanabilmek için;

a) 657 sayılı Devlet Memurları Kanununun 48 inci maddesindeki genel şartlara sahip olmak,

b) Yükseköğretim kurumlarının, 2547 sayılı Kanunun 23 üncü, 24 üncü ve 26 ncı maddeleri uyarınca belirlenerek Yükseköğretim Kurulu tarafından onaylanmış öğretim üyeliğine yükseltilme ve atanmayla ilgili ek koşullar varsa, bu koşulları sağlamış olmak gerekir." düzenlemesi bulunmaktadır.

Diğer taraftan, yönetmelikte atıf yapılan ve devlet memurluğuna giriş için genel ve özel şartları düzenleyen 657 sayılı Devlet Memurları Kanununun 48 inci maddesinde ise disiplin cezası alan kişilerin kadrolara başvurmasını engelleyen herhangi bir düzenlemeye yer verilmemiştir.

Bu nedenle, olası yargı süreçleri olabileceği göz önüne alınarak Adıyaman Üniversitesi tarafından ivedilikle bu şartın kaldırılmasının uygun olacağını düşünüyoruz...

İŞTE İLAN METNİ

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber