Rüşvet aldığı iddiasıile hapis cezası alan savcının cezası ertelendi

Kaynak : İhlas Haber Ajansı
Haber Giriş : 13 Haziran 2007 12:29, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Yargıtay Ceza Genel Kurulu, eski Marmaris Cumhuriyet Savcısı Şenol Önal hakkındaki ?görevi kötüye kullanma? suçundan 16 ay 20 gün hapis cezası verilmesi ve cezanın paraya çevrilerek ertelenmesi kararını onadı.

Önal, Marmaris'te görev yaptığı dönemde çeşitli soruşturmaların sanıklarından rüşvet aldığı iddiasıyla 9 ayrı eylemden Yargıtay 5. Ceza Dairesi'nde yargılanmıştı.

Yargıtay 5. Ceza Dairesi, Önal'ın üzerine atılı suçlamalardan üçünün, ilişki içinde olduğu kişilerle herhangi bir anlaşması olduğu yolunda kesin delil elde edilemediğinden dolayı ?rüşvet alma? değil, ?görevi kötüye kullanma? kapsamında olduğuna karar verdi.

Daire, Önal'ı yürürlükten kalkan 765 sayılı Türk Ceza Kanunu'nun ?görevi kötüye kullanma? suçunu düzenleyen 240. maddesi uyarınca toplam 16 ay 20 gün hapis 793 YTL adli para ve 5 ay 12 gün memuriyetten men cezasına çarptırdı ve Önal'ın sosyal konumu ve bir daha suç işlemeyeceği yönündeki kanaat uyarınca cezaları erteledi.

Yargıtay Ceza Genel Kurulu, Önal'ın temyiz istemini sonuçlandırdı.

Kurul, Yargıtay Cumhuriyet Başsavcılığının da tebliğnamesindeki talep doğrultusunda, Yargıtay 5. Ceza Dairesinin kararını onadı.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber