Belgrad Ormanı'ndaki keşfi infaz timinin beyni yaptı

Kaşıkçı cinayetinin hazırlayıcısı ve uygulayıcısı olan Suudi istihbarat istasyon şefi Almuzaini cinayetten bir gün önce Belgrad Ormanı'na keşfe giden konsolosluk aracındaydı

Kaynak : Sabah
Haber Giriş : 28 Ekim 2018 06:00, Son Güncelleme : 28 Ekim 2018 07:09
Belgrad Ormanı'ndaki keşfi infaz timinin beyni yaptı

Suudi gazeteci Cemal Kaşıkçı'nın ülkesinin İstanbul Başkonsolosluğu'nda 2 Ekim'de planlı bir şekilde öldürülmesi operasyonunun mimarı Suudi istihbarat istasyon şefi Ahmet Abdullah Almuzaini'nin cinayetten bir gün önce Belgrad Ormanları'nda keşif yapan araçta bulunduğu ortaya çıktı.
SABAH'ın güvenilir kaynaklardan edindiği bilgilere göre Almuzaini, 1 Ekim'de Belgrad Ormanı'na Başkonsolosluğun diplomatik plakalı aracıyla giderek keşif yaptı. Bu aracın güvenlik kameraları görüntüleri birkaç gün önce ortaya çıkmıştı. Ancak aracın içinde cinayetin beyni olan Almuzaini'nin olduğu bilinmiyordu.

Belgrad Ormanı'ndaki keşif faaliyeti, Kaşıkçı'nın aslında öldürüldükten sonra Belgrad Ormanı'na gömülmesinin planlandığını, fakat 2 Ekim'de planın değiştiğini gösteriyor.

Almuzaini'nin Belgrad Ormanı'nda yaptığı keşif, rutin bir takip tarassut faaliyeti esnasında açığa çıktı. İstihbarat birimleri Almuzaini'nin detrap noktasında (İstihbaratçıların kullandığı buluşma noktalarına verilen ad.

Bu buluşmalar için gözlerden uzak yerler belirlenir.) buluşma amacıyla, yani bir casusluk faaliyeti için Belgrad Ormanı'na gittiğini düşündü. Suudilerin Kaşıkçı'yı öldürmeyi planladığı bilinmiyordu. Almuzaini, Belgrad Ormanı'nda keşif yapan diplomatik plakalı aracın içindeydi. Ve oraya giderken yanında şoför dahi götürmedi. Almuzaini, 29 Eylül'de Atatürk Havalimanı'ndan tarifeli uçakla Riyad'a gitti.

1 Ekim'de yine tarifeli uçakla İstanbul'a geldi ve Başkonsolos Muhammed Uteybi'ye infaz emri ve planını iletti. Cinayet akşamı yine tarifeli uçakla gizlice Riyad'a döndü.

ABDURRAHMAN ŞİMŞEK- NAZİF KARAMAN

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber