Kemik erimesinden korunmak için sağlıklı süt için

Kaynak : İhlas Haber Ajansı
Haber Giriş : 13 Haziran 2007 17:35, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

SAĞLIK BAKANLIĞI VE TETRA PAK OSTEOPOROZA KARŞI EL ELE VERDİ

- "OSTEOPOROZDAN KORUNMAK İÇİN SAĞLIK İÇİN SAĞLIKLI SÜT İÇİN" ADLI KAMPANYA, ÖZELLİKLE OSTEOPOROZ TEHDİDİ ALTINDA OLAN KADINLARIN BİLİNÇLENDİRİLMESİNİ AMAÇLIYOR

İSTANBUL (İHA) - Sağlık Bakanlığı ve Tetra Pak'ın, Türkiye'de üç kadından birinde görülen osteoporoz (kemik erimesi) hastalığı konusunda toplumun bilinçlendirilmesi amacıyla geçen yıl Haziran ayında başlattığı "Osteoporozdan Korunmak İçin Sağlık İçin Sağlıklı Süt İçin" kampanyasının kapsamını genişletecek projenin tanıtımı amacıyla bir basın toplantısı düzenlendi.

Toplantıya Sağlık Bakanlığı Temel Sağlık Hizmetleri Genel Müdürü Turan Buzgan, Tetra Pak Kurumsal İletişim Müdürü Yasemin Ayginin, Hacettepe Üniversitesi Beslenme ve Diyetetik Bölüm Başkanı Prof. Dr. Tanju Besler, Türkiye Endokrinoloji ve Metabolizma Hastalıkları Derneği Osteoporoz Çalışma Grubu Başkanı Prof. Dr. Tümay Sözen, Osteoporozdan Korunma ve Osteoporozlular Dayanışma Derneği'nden Prof. Dr. Miyase Bayraktar ve kampanya sözcüsü Derya Baykal katıldı.

Tetra Pak Kurumsal İletişim Müdürü Yasemin Ayginin, ülkemizde sağlıklı süt tüketiminin artması amacıyla bugüne kadar çok sayıda proje gerçekleştirdiklerini belirterek, osteoporoza karşı başlatılan kampanyanın bu çalışmaların bir parçasını oluşturduğunu belirtti. Ayginin şunları söyledi:

"Toplum sağlığının gelişmesi ve çeşitli hastalıkların önlenmesi için sağlıklı süt tüketiminin artması amacıyla uzun süredir çalışmalarımızı sürdürüyoruz. Geçen yıl Sağlık Bakanlığı ile 'Sağlık İçin Sağlıklı Süt İçin' projesini başlattık. Kampanya kapsamında bugüne kadar 11 ilde sağlıklı süt tüketimi konusunda eğitimler düzenlendi. Sağlık ocakları ile Ana Çocuk Sağlığı ve Aile Planlaması Merkezleri'nde görevli bin 706 hemşire ve ebeye eğitim verildi. Halktan yaklaşık 2 milyon kişiye ulaşıldı.

'Osteoporozdan Korunmak İçin Sağlık İçin Sağlıklı Süt İçin' projemizde ise özellikle ilerleyen yaşlarda kadınların yaşam kalitelerini tehdit eden osteoporoz hastalığına karşı neler yapılması gerektiğini anlatacağız, süt içmenin, hastalıktan korunmak açısından taşıdığı öneme dikkat çekeceğiz. Kampanyamızın ülkemizde osteoporozun önlenmesi için önemli bir mesafe kat edilmesini sağlayacağına inanıyorum."

Basın toplantısı sırasında, toplumu osteoporozdan korunma konusunda bilinçlendirmek amacıyla Tetra Pak tarafından hazırlanan film de izlendi.

Tetra Pak ve Sağlık Bakanlığı işbirliği ile düzenlenen kampanya, geniş kesimlerin osteoporoz hastalığı hakkında bilinçlenmelerini, korunma ve tedavi yöntemleri hakkında bilgilenmelerini amaçlıyor. Kampanya süresince, Sağlık Ocakları ile Ana Çocuk Sağlığı ve Aile Planlaması (AÇSAP) Merkezleri'nde osteoporoz konulu eğitimler düzenlenecek.

Süt içmek, osteoporoza karşı en etkili korunma yöntemlerinin başında geliyor. Bu nedenle kampanyanın ana temasını, osteoporozdan korunmak için süt içme gerekliliği oluşturuyor. Kampanya, bir yıl önce yine Tetra Pak ve Sağlık Bakanlığı ile Sağlık Ocakları ve AÇSAP'larda başlatılan "Sağlık İçin Sağlıklı Süt İçin" kampanyası ile eş zamanlı yürütülecek.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber