İngiliz turizm devinden Türkiye'de otel yatırımı

Turizm devi Thomas Cook, Türkiye'ye otel yatırımı yapmaya hazırlanıyor

Kaynak : Sabah
Haber Giriş : 01 Kasım 2018 16:50, Son Güncelleme : 15 Ağustos 2021 19:00
İngiliz turizm devinden Türkiye'de otel yatırımı

İngiliz turizm devi Thomas Cook, 2019 yılında kendi markasıyla İspanya, Yunanistan ve Türkiye'de toplam 20 otel açacağını bildirdi.

Geçen yıl lüks segmentte Casa Cook ve Cook Club olmak üzere iki otel markasını hayata geçiren şirket, İspanya'da altı, Yunanistan'da dört, Türkiye'de ise üç otel açmayı planlıyor. 3 bin otelde tatil düzenleyen şirket, daha sonra açıklayacağı yeni açılışlarla portföyünü 40 bin oda ve 200 otele çıkaracağını duyurdu.

Thomas Cook Türkiye Temsilcisi Diana Travel'ın Yönetim Kurulu Üyesi ve Genel Müdürü Burak Tonbul, her iki markayla da Türkiye'de otel açılmasının planlandığını söyledi.

Mevcut oteller üzerinden satın almanın yanı sıra sıfırdan otel yatırımının da planlandığını aktaran Tonbul, "Ege ve Akdeniz'de yatırım planlıyoruz. İlk oteli 2019'da açacağız" dedi.

Casa Cook markasının lüks segmentte aile ve çiftlere hitap ettiğini anlatan Tonbul, Cooks Club'ın ise ve 25-40 yaş arası için genç oteli olarak dizayn edildiğini belirtti.

Türkiye'ye özellikle Avrupa'dan ciddi talep olduğunu belirten Tonbul, Thomas Cook'un Türkiye'ye büyük güveni olduğunu, bu yatırımın da güvenin göstergesi olduğunu vurguladı.

Betül ALAKENT

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber