Sezer'den bir veto daha...

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 14 Haziran 2007 12:39, Son Güncelleme : 15 Ağustos 2021 18:58

Cumhurbaşkanı Ahmet Necdet Sezer, kanunun 5. ve 6. maddelerinin bir kez daha görüşülmesi kararını verdi.

Cumhurbaşkanı Ahmet Necdet Sezer, 5677 sayılı ''Bazı Kanunlarda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun''u, Türk Standartları Enstitüsü'nü ilgilendiren 5. ve 6. maddelerinin bir kez daha görüşülmesi için TBMM Başkanlığı'na geri gönderdi.

Veto edilen madeler:

MAD­DE 5- 18/11/1960 ta­rih­li ve 132 sa­yı­lı Türk Stan­dart­la­rı Ens­ti­tü­sü Ku­ru­luş Ka­nu­nu­na aşa­ğı­da­ki ek mad­de ek­len­miş­tir.

?EK MAD­DE 2- Ens­ti­tü hiz­met­le­ri­nin ge­rek­tir­di­ği gö­rev­ler, 506 sa­yı­lı Sos­yal Si­gor­ta­lar Ka­nu­nu­na tâ­bi söz­leş­me­li ola­rak is­tih­dam edi­len per­so­nel eliy­le yü­rü­tü­lür. Ay­rı­ca özel bil­gi ve uz­man­lık ge­rek­ti­ren iş­ler­de Ens­ti­tü dı­şın­dan bi­lir­ki­şi gö­rev­len­di­ri­le­bi­lir.

Ens­ti­tü baş­ka­nı ve per­so­ne­li­nin üc­ret ve di­ğer ma­li ve sos­yal hak­la­rı, 4/7/2001 ta­rih­li ve 631 sa­yı­lı Ka­nun Hük­mün­de Ka­rar­na­me uya­rın­ca be­lir­le­nen or­ta­la­ma üc­ret top­la­mı üst sı­nı­rı aşıl­ma­mak kay­dıy­la Yö­ne­tim Ku­ru­lu ta­ra­fın­dan be­lir­le­nir.

Ens­ti­tü dı­şın­dan gö­rev­len­di­ri­le­cek bi­lir­ki­şi­le­rin gün­lük in­ce­le­me üc­ret­le­ri as­ga­ri üc­re­tin ay­lık brüt tu­ta­rı­nın % 35'ini geç­me­ye­cek şe­kil­de Yö­ne­tim Ku­ru­lu ta­ra­fın­dan be­lir­le­nir.

Ens­ti­tü per­so­ne­li­nin po­zis­yon un­van ve sa­yı­la­rı, işe alın­ma, gö­re­ve son ver­me, gö­rev­de yük­sel­me, gö­rev, yet­ki ve so­rum­lu­luk­la­rı, izin, di­sip­lin, si­cil ile bun­la­ra iliş­kin hu­sus­lar Yö­ne­tim Ku­ru­lu­nun tek­li­fi üze­ri­ne Ge­nel Ku­rul ka­ra­rıy­la yü­rür­lü­ğe ko­nu­la­cak yö­net­me­lik­le be­lir­le­nir.

Ens­ti­tü per­so­ne­li­ne ve Ens­ti­tü dı­şın­dan gö­rev­len­di­ri­le­cek bi­lir­ki­şi­le­re 631 sa­yı­lı Ka­nun Hük­mün­de Ka­rar­na­me­nin 14/ A mad­de­si­nin bi­rin­ci fık­ra­sı­nın (d) ben­din­de­ki hük­me gö­re har­cı­rah öde­nir. An­cak ge­rek­ti­ğin­de gö­rev un­van­la­rı, ya­pı­lan işin önem ve özel­li­ği ile di­ğer hu­sus­lar dik­ka­te alı­na­rak anı­lan ben­de gö­re be­lir­le­nen gün­de­lik mik­tar­la­rı­nı bir ka­tı­na ka­dar ar­tır­ma­ya Yö­ne­tim Ku­ru­lu yet­ki­li­dir.?

MAD­DE 6- 132 sa­yı­lı Ka­nu­na aşa­ğı­da­ki ge­çi­ci mad­de ek­len­miş­tir.

?GE­Çİ­Cİ MAD­DE 5- Ens­ti­tü­de ha­len kad­ro­lu per­so­nel sta­tü­sün­de ça­lı­şan per­so­nel ile hiz­met söz­leş­me­li ola­rak is­tih­dam edi­len per­so­nel, bu Ka­nu­nun yü­rür­lü­ğe gir­di­ği ta­rih iti­ba­rıy­la söz­leş­me­li per­so­nel sta­tü­sü­ne geç­miş sa­yı­lır. Bu per­so­ne­lin Ens­ti­tü­de da­ha ön­ce geç­miş hiz­met sü­re­le­ri söz­leş­me­li per­so­nel sta­tü­sün­de geç­miş ka­bul edi­lir.

Ek 2 nci mad­de uya­rın­ca çı­ka­rıl­ma­sı ön­gö­rü­len yö­net­me­lik, anı­lan mad­de­nin yü­rür­lü­ğe gir­di­ği ta­rih­ten iti­ba­ren 6 ay için­de ya­yım­la­nır. Bu sü­re içe­ri­sin­de mev­cut yö­net­me­lik­le­rin uy­gu­lan­ma­sı­na de­vam olu­nur.?

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber