Memurlar.Net
  Memurlar.Net İlan | Forum | Kurs | Okul | Becayiş | Soru/Cevap | Karar | Anket | Video | Üye
Twitter'da Takip Et
AçıköğretimKamu PersoneliKPSSMedya'dan HaberlerMevzuatÖğretmenÖzel KonularSınavlar ve Sorular
Anket
Sendikaların, 23 Mayıs iş bırakma eylemine katılacak mısınız?



Memurlar.Net

Bu haber aşağıdaki kategorilere eklenmiştir.
Kamu Personeli > Akademik Personel

ÜDS ve LES'e Dair İki Önemli Açıklama
yökLisansüstü Eğitim ve Öğretim Yönetmeliğinde Değişiklik Yapılmasına Dair Yönetmelik 2 Haziran 2007 tarihli Resmi Gazetede yayımlanmıştır. Yapılan değişiklikte, doktoraya giriş için 50 puan olarak belirlenen ÜDS puan şartı 55'e yükseltilmiş ve yüksek lisans programına girebilme şartı "ALES'ten 55 almak" olarak tespit edilmiştir. Diğer taraftan, LES puanlarının ALES'e dönüştürülmesi sırasında büyük bir mağduriyet oluşmuş olup, bu konuyu da Mayıs ayı içerisinde "ALES Mağdurları Çözüm Bekliyor" başlığı ile haberleştirmiştik. Üniversitelerarası Kurul bu iki konuya ilişkin özel bir karar almıştır.
14 Haziran 2007 17:13

Paylaş

Lisansüstü Eğitim ve Öğretim Yönetmeliğinde yapılan değişiklik için tıklayınız.


ÜNİVERSİTELERARASI KURUL'DAN KAMUOYUNA DUYURU

LİSANSÜSTÜ EĞİTİM VE ÖĞRETİM YÖNETMELİĞİNDE DEĞİŞİKLİK YAPILMASINA DAİR YÖNETMELİĞİN UYGULANMASI

1 -) 2 Haziran 2007 tarih ve 26540 sayılı Resmi Gazete’de yayımlanan Lisansüstü Eğitim ve Öğretim Yönetmeliğinde Değişiklik Yapılmasına Dair Yönetmeliğin yürürlüğe girmesinden önce araştırma görevlisi kadrosuna atanmış bulunanlar ile yüksek lisans eğitimine başlamış olanlar ile bir yüksek lisans diploması almak suretiyle doktora eğitimine başlayacak olanlardan yeniden ÜDS sınavına girerek 55 puan almış olma şartı aranmaz. Bu durumda olanlara eski yönetmelik hükümleri uygulanır.

2 -) Yükseköğretim Kurulu’na yapılan bazı başvuruların incelenmesi sonucu; söz konusu yönetmelik değişikliğinde lisansüstü programın puan türünde en az 55 puan alınması gerektiği belirtilmişse de lisansüstü programlarda LES sonuçlarının ( en az 45 puan ) alındığı tarihten itibaren iki yıl geçerli olacağı öngörülmüştür.

MEMURLAR.NET'İN NOTU: Yönetmelik yayımlandığı gün yani 2 Haziran 2007 tarihinde yürürlüğe girmiştir. 1. bölümün bu tarih esas alınarak değerlendirilmesi gerekmektedir.

Diğer taraftan, 25 mayıs tarihinde örnek dilekçesini yayımladığımız ALES mağduriyeti konusunda çok sayıda adayın başvuruda bulunduğu ve bu başvurular üzerine ÜAK'ın 2 nolu kararı aldığı anlaşılmaktadır.

Memurlar.Net

Bu haber 51,018 defa okundu.

Avea aboneleri ABONE yazıp 9462’e göndererek ilanları cep telefonlarına alabilirler. İptal için “İPTAL” yazıp 9462’ye göndererek de servisten ayrılabilirsiniz.
Servis haftalık 0,99 TL olarak ücretlendirilir. Fiyatlara % 18 KDV ve % 25 ÖİV dahildir. Paket üyeliği aylıktır.
Günde 2 bilgilendirme SMS'i gelmektedir
Yorumlar   Yorum yaz   İlgili haberler
İletişim | Reklam | Sitene ekle | Hakkında      1999 - 2012 © Memurlar.Net.