Hükümet kamu işçisine zammı bir puan artırdı

Kaynak : Takvim
Haber Giriş : 15 Haziran 2007 08:40, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Daha önce 320 bin kamu işçisine memurlara verdiği gibi yüzde 4+4 zam öneren hükümet, dün de yüzde 5+4 teklifi getirdi. Türk-İş ise yıllık yüzde 30 zam istiyor.

320 bin kamu işçisini ilgilendiren toplu iş sözleşmelerinin üçüncü turunda da sonuca varılamadı. Dün bir araya gelen Devlet Bakanı ve Başbakan Yardımcısı Mehmet Ali Şahin ve Türk-İş Başkanı Salih Kılıç, karşılıklı olarak taleplerin kabul edilemeyeceğini söyledi. Mehmet Ali Şahin, "Onlar, yüzde 30'u aşan oranda 1 yıl için artış öngördüler. Bunu Türkiye koşullarında kabul edebilmemiz pek mümkün değil'' dedi. Salih Kılıç da, hükümetin önerdiği ilk 6 ayda yüzde 5, ikinci 6 ayda yüzde 4 olmak üzere yıllık kümülatif yüzde 7 zam oranının kabul edilebilir olmadığını açıkladı.

BİR DAHA GÖRÜŞECEKLER

Kılıç, hükümetin işçi ücretlerine teklif ettiği zam oranlarının bugünkü şartlarda yeterli olmadığını belirterek, 19 Haziran'da Şahin ile yeniden bir araya geleceklerini belirtti. Şahin'in Türk-İş'in teklifinin yüzde 30'luk artışa karşılık geldiği yönündeki açıklamaları hatırlatılarak, "Sizin bir revizyonunuz var mı?'' şeklinde soru yöneltilmesi üzerine Kılıç, "Her sözleşme teklifinin mutlaka müzakere marjı vardır. O değerlendirmeler nihai sonuçta ortaya çıkar. Bu rakamları müzakere aşamasında telaffuz etmek stratejik açıdan uygun olmaz. Görüşmeler biteceği zaman zaten kanaatlerimizi söyleriz'' diye konuştu

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber