Sağlıkta ikinci büyük devrim

Kaynak : Yeni Şafak
Haber Giriş : 16 Haziran 2007 08:00, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

SGK tarafından hazırlanan sağlık uygulama yürürlüğe girdi. Hükümetin uygulamaya soktuğu yeni düzenlemeyle artık sigortalılar, üniversite hastaneleri dahil, sözleşmeli tüm sağlık tesislerinden hizmet alabilecek.

Sağlık Uygulama Tebliği'nin dün yürürlüğe girmesiyle üniversite hastaneleri, bir sosyal güvenlik kurumuna bağlı olan tüm hastaları sevksiz kabul etmeye başladı. Yeni uygulamayla Bağ-Kur'lular da diğer kurumların mensupları gibi herhangi bir ödeme yapmadan artık doğrudan muayene olabilecek.

Tebliğin yürürlüğe girmesiyle SSK'lıların da sevksiz yararlanmaya başladığı Gazi Üniversitesi Tıp Fakültesi Gazi Hastanesi'nin Başhekim Yardımcısı Prof. Dr. Ferit Taneri, bugün polikliniklerdeki hasta sayısında olağanüstü bir yığılma olmadığını bildirdi. Talepte bir miktar artış olmasına rağmen herhangi bir izdiham yaşanmadığını anlatan Taneri, ?Olsaydı bile biz zaten hazırlıklıydık. Sadece Bağ-Kur'un provizyon sisteminden kaynaklanan bir aksama oldu ama SSK ve Emekli Sandığı ile bir provizyon sorunu yaşanmadı? diye konuştu.

Gazi Üniversitesi Tıp Fakültesi Dekanı Prof Dr. Ayşe Dursun da SSK ve Bağ-Kur'lularla ilgili yeni uygulamadan memnun olduklarını söyledi. Hacettepe Üniversitesi Hastaneleri Genel Direktörü Prof. Dr. Uğur Erdener de yeni uygulamayla ilgili olarak tüm birimleri daha önce uyardıkları için herhangi bir sorun yaşanmadığını bildirdi.

VATANDAŞ DA MEMNUN

Arda Büyük: (Hasta - 30): Bu uygulama bir önce ki SSK reformundan daha büyük gibi. Şimdi bizim konunun mimarlarını kutluyorum. Bence bu ülkenin en önemli iki sorunundan birine büyük ölçüde çözüm bulmuşlar.

Nazmiye Kılıç: (Ev Hanımı - 43): Valla benim çilem bitecekse güzel olur. Önümüzde seçim var oyum da ona gider.

Emin Ayak: (Doktor - 28): Çok olumlu olarak karşılıyorum. Hasta istediği şekilde de üniversite hastanelerine özel hastanelere başvurabilir. Bence çok olumlu bir gelişme ve Ak Parti'nin getirmiş olduğu en büyük reformlardan biri.

Hilmi Kara: (Makina Müh. - 28): Sosyal güvencesi olan vatandaşlar direk gidip tedavi olabilecekse gerçekten büyük gelişme. Ben hastanelerdeki ileri tarihlere randevü olayından çok mağdur oldum, inşallah bu dönemde bahsedildiği gibi bu düzelir.

Mehmet Ali Şahin (Esnaf - 63): Vatandaş mağduriyetten kurtulacaktır. En azından devlet, vatandaşına değer verdiğini ve sahip çıktığını gösterme gayretindedir.

Necati Asım Uslu (Eczacı - 72): Uygulama elbette vatandaşa sağlık alanında yapılan faydalı bir uygulamadır. İnanıyorum ki hastanelerdeki yığılmalar bu uygulama ile azalacaktır.

Feridun Obul (Sanatçı - 45): Uygulama vatandaşların teşhis ve tedavilerinde sürat ve kaliteyi getirecektir.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber