Diş hekiminden hastasına dayak

Kaynak : Milliyet
Haber Giriş : 16 Haziran 2007 08:30, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Okmeydanı'ndaki Ağız ve Diş Hastalıkları Hastanesi'nde tedavi olan Türkan Aktan, diş hekimi Özlem Ceylan'dan dayak yedi

B eşiktaş'ta oturan Türkan Aktan, 6 ay önce yaptırdığı dişleri rahatsızlık verince muayeneye gittiği Sağlık Bakanlığı İl Özel İdaresi Ağız ve Diş Hastalıkları Hastanesi'nde diş hekimi Özlem Ceylan tarafından dövüldü.

Okmeydanı'ndaki hastanede yaptırdığı dişlerden memnun kalmayan Aktan (69), randevu alarak 8 Haziran'da kızı Adalet Aktan'la aynı hastaneye gitti. Aktan'ı Ceylan muayeneye aldı. Aktan, yaşadıklarını şöyle anlattı:

"Dişleri ne zaman yaptırdığımı sordu. Bir an hatırlayamadım. 'Sen bilmiyorsan ben nereden bileceğim' diye hırsla bağırdı. 'Niçin bağırıyorsunuz, istemiyorum' dedim, tam koltuktan kalkarken ne olduğunu bile anlamadan 2 tokat patladı yüzümde. Kollarımdan sıkıca tutup savurdu. Bağırınca kızım içeri girdi. Onun da saçlarını yoldu. Sonra boğazıma sarıldı, beni boğmaya çalıştı."

Adalet Aktan ise "Annemin boğazını sıkıyordu. Beni saçlarımdan tutup savurdu. Güvenlik bizi güçlükle kurtardı. Ardımızdan zımba gibi eline ne gelirse fırlatmaya başladı" dedi. Başhekimle görüştüklerini belirten Türkan Aktan, "Şikâyetçi olduk. Öğrendim ki, Ceylan saldırganlığıyla tanınıyor. Daha önce de birkaç kişiyi dövdüğünü öğrendik.

'Sorunu var sanırım'

Hastalara sert davranan iki diş hekimi daha varmış. Hatta başhekim beni daha önce muayene eden doktorun ismini gördüğünde, 'Vah be teyze, sana hep manyaklar rastlamış' dedi" diye konuştu.

Başhekim Abdülkadir Özkömürcü de olayı doğruladı. Özkömürcü, Ceylan'ın yaklaşık 2 yıldır kendileriyle çalıştığını ve hâlâ işe gelip gittiğini ancak, kendisini hastalarla muhatap etmediklerini belirtti. Özkömürcü, "Ceylan'ın, biraz rahatsız olduğunu görüyoruz, ama o bunu kabul edip doktora gitmiyor. İnsanlarla sorunlar yaşıyor. İlk defa fiili bir saldırganlığı oldu. Önceden böyle bir şiddet girişimi olmadı" dedi.

Başhekim, olaydan sonra Ceylan hakkında kendilerinin ve İl Sağlık Müdürlüğü'nün soruşturma başlattığını belirterek, "Aktan mizacı sert olan diş hekimlerine isabet etmiş. Hiç kimsenin fiili tacize uğraması doğru değildir" dedi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber