YÖK-Rektör savaşı büyüyor

Haber Giriş : 05 Temmuz 2004 00:00, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Rafa kaldırılan ve önümüzdeki yasama döneminde konsensusla yeniden gündeme getirilmesi beklenen vetolu YÖK Yasası, YÖK ile rektörleri bir kez daha karşı karşıya getirdi. YÖK Yasa Tasarısı'nın çıkması ve hazırlanması sırasında öğretim üyeleri arasında yaşanan görüş ayrılıkları gizli bir savaşa dönüşmüştü. YÖK, yurtdışına çıkmak isteyen Üniversitelerarası Kurul Başkanı Prof. Ayhan Alkış ile İTÜ Rektörü Prof. Gülsüm Sağlamer'e yurtdışına çıkma izni vermedi.

İki rektöre izin çıkmadı
Yükseköğretim Kurulu Üniversitelerarası Kurul Başkanı ve Yıldız Teknik Üniversitesi Rektörü Prof. Ayhan Alkış ile İTÜ Rektörü Prof. Gülsüm Sağlamer, yurt dışındaki bir dizi bilimsel toplantıya katılmak için prosedür gereği YÖK'e başvuruda bulundular. Ancak, YÖK'ün engeliyle karşı karşıya kaldılar. Rektörler arasındaki gizli savaş, geçen hafta yapılan ve rektör adaylarının belirlendiği YÖK Genel Kurul toplantısına da yansıdı. Toplantıda konuyla ilgili tartışma çıkmasına karşın, iki rektörün de yurtdışına çıkış izin belgelerinin imzalanmadığı belirtildi.

YÖK Yasası böldü
Özellikle meslek lisesi mezunlarının eşit şartlarda üniversiteye girmesini sağlayacak düzenleme nedeniyle eleştiri konusu olan ve Cumhurbaşkanı Ahmet Necdet Sezer'in vetosundan sonra rafa kaldırılan YÖK Yasası konusunda, Üniversitelerarası Kurul Başkanı Ayhan Alkış, hükümetten yana tavır koyduğu gerekçesiyle eleştiriye uğramıştı. Prof. Ayhan Alkış, bu iddiaları yalanlamasına karşın, YÖK Başkanı Prof. Dr. Erdoğan Teziç, YÖK yönetimi ve rektör Alkış arasındaki ipler oldukça gerilmişti.

star

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber