Görme engellilere ÖSS'de özel oda

Kaynak : Hürriyet
Haber Giriş : 17 Haziran 2007 12:25, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

DHA

Kayseri'de ÖSS nedeniyle polis geniş önlem aldı.

Sınava geç kalan öğrenciler polis otomobiliyle yetiştirildi. Okul çevresindeki inşaat ve gürültülü çalışmalara izin verilmedi, görme engelli adaylar özel odalarda sınava girdi.

Erciyes Üniversitesi İlahiyat Fakültesi'nde sınava giren öğrenciler polis kontrolünden sonra görevlilerce salonlara alındı. Sınava geç kalan öğrenciler polis ekip otomobilleriyle yetiştirildi.

Polis sınav süresince öğrencilerin rahatsız olmaması için okul çevresinde inşaat, düğün ya da benzeri gürültülere izin vermedi. Okullar çevresindeki 7 inşaatta çalışma durduruldu. Okula kadar türbanlı gelen öğrenciler tuvalette ya da sınavın yapılacağı sınıflarda saçlarını açmayı tercih etti.

ÖSS'ye giren görme engelli öğrenciler için İlahiyat Fakültesi'nde özel odalar oluşturuldu. Görme engelli öğrenciler tek kişilik odalarda sınava alınırken, sınav boyunca 2'şer görevli bulunduruldu. Görevlilerden biri görme engelli öğrenciye soruları okudu, diğeri ise öğrencinin söylediği şıkkı işaretledi.

Anne babalar da sınavın yapıldığı binaların önünde çocuklarının çıkışını bekledi. Kimi veliler sınav süresince Kuran-ı Kerim okurken, bazıları gazete ve kitap okudu.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber