Belediyede iş bırakma eylemi

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 19 Haziran 2007 18:30, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Bitlis'in Tatvan ilçe Belediyesindeki işçiler, sosyal haklarını alamadıkları gerekçesiyle iş bırakma eylemi başlattı.

Tatvan Belediyesi önünde işçilerle bir araya gelen Belediye İş Sendikası Başkanı Ahmet Peyal Sönmez, 2000 yılından bu yana sosyal haklarından doğan alacaklarını alamadıklarını söyledi.

Sosyal haklarının ödenmediği takdirde eylemlerine kesintisiz devam edeceklerini belirten Sönmez, ''Bizim belediyeden isteğimiz haklarımızın ödenmesidir. Belediye yönetimiyle defalarca yaptığımız görüşmelere rağmen hiçbir sonuç elde edemedik'' dedi.

Hizmet İş Sendikası Başkanı Ayhan uygun da belediyede çalışan 280 işçinin 7 yıldır sosyal haklarını alamadığını söyledi.

Uygun,''Bu gün başladığımız eylemle, belediye ekmeği çıkmıyor, çöpler toplanmıyor, su şebekesinde oluşacak arızaları giderilmiyor, fen işleri yapılmıyor. İşlerin buraya kadar gelmesini istemiyorduk. Fakat yaptığımız birçok görüşmeye rağmen sonuç elde edemedik'' diye konuştu.

Tatvan Belediye Başkanı Mehmet Emin Peker de işçilerin demokratik haklarını kullandıklarını, belediye olarak buna saygı duyduklarını belirtti.

Belediyenin bu güne kadar işçilerin maaşlarını zamanında ödediğini kaydeden Peker, şunları söyledi.

''Belediyeyi borçla devraldık. Bu borcu kendi imkanlarımız çerçevesinde ödemeye çalıştık. Birçok belediye bugün benzer sıkıntıları yaşıyor. Belediyede işçilerimiz diğer memurlara göre 1.5 kat daha fazla maaş alıyor. Hiçbir zaman maaşlarını geciktirmedik. Sosyal haklarını ödemek için kaynak arıyoruz. Bizim de diğer resmi kurumlarda alacağımız var fakat alamıyoruz''

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber